Nieuw leven in de binnenstad

CORE in Oldenburg laat zien wat de toekomst van stadscentra kan inhouden - hier komen innovatieve werkconcepten, lifestyle en gastronomie samen met internationaal streetfood en het beste wat de regio te bieden heeft.

Photo: Torben Weiss

De voormalige Hertie-winkel in het centrum van Oldenburg stond lange tijd leeg, maar sinds april 2021 bruist het 6000 vierkante meter grote terrein weer dankzij initiatiefnemer en architect Alexis Angelis. De herbestemming van wat ooit het iconische warenhuis van de stad was, betekent een grondstofbesparende transformatie in een nieuw state-of-the-art centrum voor werk. Innovatieplatform CORE is slechts één van de bedrijven die hun intrek in het gebouw hebben genomen. Als onderdeel van het managementconcept dat in de NEU_FUNDLAND-projecten is ontwikkeld, zijn er nu ultramoderne co-werkruimten, vergader- en evenementenruimtes en een markthal met eetgelegenheden verspreid over het ongeveer 2500 vierkante meter grote terrein.

Open en dynamisch

De plattegrond werd volledig gestript en herontwikkeld om een open, dynamische plek voor interdisciplinaire uitwisseling te creëren, waar mensen in een stedelijke omgeving kunnen samenkomen. Grote glazen gevels laten veel licht binnen en creëren tegelijkertijd een gevoel van transparantie en verbondenheid. Ook de tribune is licht en modern, met drie niveaus van houten zitplaatsen. Ze bevinden zich in het midden van de Markthal - het restaurant-hub van CORE dat open is voor het publiek en ideaal is voor openbare en semi-openbare presentaties. Twee auditoria kunnen ook 250 mensen herbergen. De flexibele, permanente co-werkstations en de bijna volledig van glas voorziene vergaderruimtes bevinden zich op de bovenverdieping, evenals lounges en een kitchenette.

Modern stedelijk karakter

Het interieurontwerp en de inrichting zijn samen met Noord Good Interior op maat gemaakt voor CORE en accentueren het moderne stedelijke karakter van het totale ontwerp, met een combinatie van industriële stoffen plafonds en materialen als beton, hout, glas en metaal. Alles, van ventilatiekanalen en verlichtingsinstallaties tot kabelbruggen, is bewust in het zicht gelaten om het industriële gevoel te onderstrepen. Zowel op sommige plafonds als designelement, als in de loungeruimtes zijn houtwolpanelen aangebracht, waar hun positieve akoestische eigenschappen bijzonder effectief zijn.