Nieuwe tekenkamer voor architect

CEBRA heeft de ontwerpstudio in Aarhus herbouwd en gekozen voor de ontwerpoplossing Troldtekt v-line, maar dan in een variant met een lagere CO2-voetafdruk dan klassieke akoestische panelen van Troldtekt.

Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

CEBRA voert wereldwijd opdrachten uit op het gebied van woningbouw, stedelijke ontwikkeling, onderwijs, bedrijfsleven en cultuur. Het tekenbureau is betrokken geweest bij een reeks spraakmakende projecten, waaronder de Nye-woningbouw in het noorden van Aarhus, Experimentarium in Kopenhagen en het Al Hosn Masterplan in Abu Dhabi.

Het tekenbureau is gevestigd in een oud industrieel gebouw dat charme en karakter uitstraalt in het centrum van Aarhus. Omdat de architecten echter meer behoefte hadden aan een multifunctionele kantooromgeving, werden meer vergaderruimten toegevoegd, evenals ontspanningszones en ruimten voor rustige concentratie.

Rustige oppervlakken met Troldtekt

Voor de herinrichting kozen de architecten voor Troldtekt's nieuwste ontwerpoplossing, Troldtekt v-line.

"We gingen voor Troldtekt vanwege de akoestische eigenschappen, aangezien de panelen zorgen voor een comfortabele nagalmtijd in de verschillende werkzones, en omdat het v-groef ontwerp in de lengterichting goed past bij de nieuwe interieurs," zegt Carsten Primdahl, een van de vier partners bij CEBRA.

Troldtekt v-line - in dit geval 1way in naturel grijs - is geïnstalleerd op de plafonds en op geselecteerde wandoppervlakken. "Troldtekt v-line heeft een verfijnde en eenvoudige uitstraling. De paneelverbindingen zijn discreet en de lange lijnen creëren een coherent en rustig oppervlak," zegt Carsten Primdahl.

De akoestische panelen in de ontwerpstudio van CEBRA zijn gebaseerd op het cementtype FUTURECEM, dat een ongeveer 30 procent lagere CO2-voetafdruk heeft dan traditioneel cement. Akoestische panelen van Troldtekt op basis van FUTURECEM hebben over de gehele levenscyclus van het product een CO2-voetafdruk die 26 procent lager is dan die van Troldtekt op basis van grijs cement. "Als adviseurs in de bouwsector zijn we ons zeer bewust van het feit dat we medeverantwoordelijk zijn voor het verkleinen van de CO2-voetafdruk van de branche. Als onderdeel van deze missie zijn we op zoek naar materialen met een lagere klimaatvoetafdruk. Dat geldt voor projecten in samenwerking met onze klanten, maar ook op ons eigen kantoor, zegt Carsten Primdahl.