Verbluffende ontwerpen voor wanden en plafonds

HSB is een groot Nederlands bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in nieuwbouw, renovatie en onderaanneming. Het bedrijf is gevestigd in Volendam, heeft ruim 336 mensen in dienst en staat bekend om zijn MVO-strategie en duurzame bouwtechnieken.

De renovatie van zijn eigen hoofdkantoor in het Slobbeland bood het bedrijf een geweldige kans om zijn eigen hoogwaardige design en afwerking van topkwaliteit te demonstreren.

Nieuwe plafonds en vloeren werden geïnstalleerd als onderdeel van de make-over en de verouderde centrale eikenhouten trap werd vervangen door een moderne versie. Daarnaast werden nieuwe HVAC-systemen geïnstalleerd om verwarming en koeling te bieden en tegelijkertijd de energiezuinigheid te verbeteren.

Voor dit project verzorgde Kwakman Afbouw Volendam de montage en verzekerde zo de strakke lijnen en het akoestisch comfort van dit expressieve moderne interieur.

Of het nu gaat om de warme en vriendelijke ontvangstruimte of de stijlvolle en elegant afgewerkte vergaderzalen, HSB koos voor een strakke zwarte afwerking van Troldtekt® line design met zijn perfect symmetrische verticale lijnen. Deze akoestische panelen zijn een probaat middel tegen de problemen van het galmende geluid dat afkomstig is van alle nieuwe harde oppervlakken en voegen ook tactiele en visuele aantrekkingskracht toe. De panelen die door de kamers, gangen en ontspanningsruimtes lopen, zorgen voor een gevoel van eenheid in het hele gebouw en compenseren het lichte hout van de visgraatvloer en het verfpatroon van het interieur.

De gefreesde groeven op de plafonds vormen ook een verfijnd en interessant architectonisch kenmerk. Doordat panelen zijn gecombineerd ontstaan doorlopende groeven met een naadloos uiterlijk en onzichtbare voegen. Dit betekent dat kijkers het oppervlaktepatroon als een geheel waarnemen; het is immers moeilijk te zien waar de panelen elkaar raken.

De reeks ‘design solutions’ (designoplossingen) biedt architecten een grote flexibiliteit en elke oplossing is bedoeld om een compleet akoestisch oppervlak te vormen, of het nu groot of klein is. De reeks omvat Troldtekt® line en Troldtekt® line design met perfect symmetrische verticale lijnen, Troldtekt® tilt line met asymmetrische groeven, Troldtekt® curves, Troldtekt® tiles, Troldtekt® puzzle, driedimensionale Troldtekt® rhomb, Troldtekt® rhomb mini en Troldtekt® dots. Troldtekt® dots is een fascinerend ontwerp bestaande uit 66 ronde inkepingen van verschillende grootte, die een dynamisch patroon van cirkelvormige elementen toevoegen aan het gehele plafond of wandoppervlak. Elk heeft zijn eigen kenmerkende patroon en een unieke stijl die, in combinatie met kleuren, bestekschrijvers een enorme flexibiliteit biedt om hun meest creatieve projecten te realiseren.