Interieur geïnspireerd door water

DTU Science Park in Hørsholm is met een lange lijst van aangesloten bedrijven de belangrijkste groei- en ontwikkelingsomgeving van Denemarken. DHI is een van de bedrijven die al 50 jaar deel uitmaakt van DTU Science Park.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen

ARCnordic, een architecten- en ingenieursbureau, heeft de renovatie en modernisering van het voormalige pand van DHI begeleid na de verhuizing naar een nieuw onderkomen in het DTU Science Park. De opdracht voor het project was om in de oude boerderij aantrekkelijke faciliteiten te creëren voor toekomstige huurders. Een van de ruimtes is een vleugel met vergaderzalen van verschillende grootte met kitchenettes en lounges.

De geschiedenis van het gebouw bracht een aantal uitdagingen met zich mee, die zijn omgezet in een charmante architectonische expressie. Het interieur wordt gekenmerkt door een grafische stijl met witte muren en zwarte kaders in de glazen delen die de vergaderzalen afbakenen. De contrasten zijn verzacht door lichtblauwe gordijnen, gestoffeerd meubilair in de vergaderzalen en warme kleuren in het cafégedeelte.

Rondingen en golven

De juiste omgeving voor vergader- en loungeruimten vereist een goede akoestiek en dus geluidsabsorptie. ARCnordic heeft gekozen voor de Troldtekt curves ontwerpoplossing in een donkere aangepaste kleur voor de plafonds, die een mooi gevoel van visuele samenhang creëert tussen de kamers die worden gescheiden door de glazen wanden. Tegelijkertijd is het een Troldtekt paneel met een uniek gebogen patroon van vier smalle groeven rondom een bredere groef.

Aangezien de voormalige huurder, DHI, water- en milieuonderzoek doet, past het golvende patroon van de Troldtekt gebogen panelen goed bij de geschiedenis van het huis en het waterthema. Het gebogen patroon wordt geassocieerd met stromend water, waardoor het lijkt alsof de panelen met elkaar verweven zijn.

In de kleine vergaderzalen lopen de Troldtekt curves panelen niet helemaal door tot aan de muren, maar zijn ze gecombineerd met een glad paneel om een fries langs de muren te creëren, waardoor het plafondontwerp een eenvoudige decoratie wordt. Bovendien heeft het plafond ingebouwde spots met zwarte armaturen om het harmonieuze gevoel van de plafondoppervlakken niet te verstoren.