Intieme restaurantervaring met Troldtekt® Line

Bij Restaurant Strandtangen in het Deense Skive gaat eerlijk Scandinavisch eten hand in hand met een elegant en stijlvol interieur.

Het middelpunt zijn de zwarte akoestische plafonds met gefreesde groeven, die een heel speciale sfeer creëren.

Søren Vester, die het restaurant ontwierp, noemt het 'vrij briljant' dat de Troldtekt Line de grenzen tussen de akoestische panelen verwijdert, waardoor het oppervlak een naadloos geheel wordt. Hij waardeert ook de duurzame voordelen van de oplossing.

De geur van de zee. Een elegant en tijdloos interieur. De smaak van voedsel gemaakt van uitstekende ingrediënten. Dat is wat u kunt verwachten als u Restaurant Strandtangen in Skive bezoekt. Het restaurant ligt naast een fjord en biedt gastronomische ervaringen met de beste Deense keuken, in een prachtige omgeving.

"We bereiden voedsel zonder toeters en bellen. Het is in Scandinavische stijl, met alle goede, lokale ingrediënten die dat met zich meebrengt, "verklaart restaurantmanager Maria Nørgaard, die samen met haar man Halldor Asmundsson het pand huurt.

Wat liefde nodig

Halldor, oorspronkelijk afkomstig uit Ijsland, werkte als kok in een reeks restaurants. Hij hoefde in 2014 niet lang na te denken toen hij Restaurant Strandtangen kon overnemen. Na een aantal jaren had de locatie echter een opfrisbeurt nodig en werd het restaurant tijdens een vakantieperiode omgetoverd tot een mooi voorbeeld van Deens design.

"Het restaurant had wat liefde nodig. We wilden dat het een meer uitnodigende omgeving voor sociale interactie zou zijn, terwijl gasten kunnen genieten van mooie uitzichten en lekker eten, "zegt Maria. Het stel nam daarom contact op met ontwerper Søren Vester.

Het resultaat van de samenwerking is een intiem restaurant met donkere eikenhouten vloeren en zwarte Troldtekt akoestische panelen op plafonds en muren, waardoor het een exclusieve, elegante uitstraling heeft.

Ontwerp met lijnen en schaduwspel

Ondanks de eenvoud van het restaurant, is het duidelijk dat elk detail in het interieurontwerp zorgvuldig is overwogen. De zwarte leren bank is bijvoorbeeld elegant in de muur ingebouwd. De Troldtekt akoestische panelen zijn ook een sleutelelement en er werd gekozen voor de Troldtekt Line Design oplossing.

"De zwarte akoestische panelen met gefreesde lengtegroeven zijn het focuspunt. Ze creëren een mooi schaduwspel en een ruimtelijke ervaring waardoor gasten zich kunnen onderdompelen in het eten, het gesprek en het prachtige uitzicht ", zegt ontwerper Søren Vester.

"De stijlvolle look is overal te zien. Het bedienend personeel draagt bijvoorbeeld rustieke leren schorten die het interieur uitstekend aanvullen.

Een restaurant met persoonlijkheid

Samen met Maria en Halldor heeft Søren Vester ook geprobeerd om ervoor te zorgen dat het interieurdesign het menu van het restaurant en de persoonlijkheid van de eigenaars weerspiegelt.

"Als je het restaurant binnenkomt, voel je je meteen welkom. Dit is grotendeels te danken aan de geweldige gastvrijheid van Maria en Halldor, die wordt onderstreept door het interieur, "zegt Søren Vester.

Voorbeelden hiervan zijn het warme vuur in de open haard, de ingetogen verlichting en de grote wijnkamer met glazen wanden, die een sfeer van elegantie en exclusiviteit creëert. Het menu bij Restaurant Strandtangen wordt ook subtiel weerspiegeld in het interieurontwerp.

"De fjord speelt een grote rol in het restaurant - als schilderachtige achtergrond en in het menu. Als je goed kijkt, kun je het ook in het binnenland zien, met een maritieme uitstraling en prachtige foto's van Limfjord-landschappen, "zegt Søren Vester.

Restaurant Strandtangen

Interview: Waarom de ontwerper koos voor Troldtekt line

Søren Vester hecht veel waarde aan het kiezen van duurzame materialen en is ook erg enthousiast over de Troldtekt Line Design oplossing, die het oppervlak in één geheel transformeert. (Foto: Andreas Houmann)

"Ruimtes waarin je niet kunt praten zijn ruimtes waar je niet in kunt wonen. Zoals ik vaak zeg, 'gelukkige mensen zijn luidruchtige mensen', en daarom is een goede geluidsomgeving erg belangrijk."

Designer Søren Vester

"Ik vind het geweldig om te zien hoe Troldtekt haar kernproduct heeft uitgedaagd en ontwikkeld tot een nieuwe designoplossing. Het is gemaakt van hetzelfde eenvoudige materiaal, maar Troldtekt heeft geëxperimenteerd met de akoestische panelen en deze gebruikt om een spannende nieuwe look te creëren. Troldtekt Line verwijdert de verbindingen tussen akoestische panelen, waardoor het oppervlak één naadloos geheel wordt. Het is naar mijn mening best briljant. "

 

"Als ontwerper is het mijn taak om nieuwe dingen te creëren. Maar ik wil de percepties van mensen veranderen, zodat we meer bijdragen dan we wegnemen. Dit kan moeilijk zijn in onze consumptiemaatschappij, maar ik kan een belangrijke stap zetten door te kiezen voor duurzame oplossingen, en Troldtekt is in dit opzicht een betrouwbare keuze. Als u het interieur op een dag wilt wijzigen, kunnen de akoestische panelen eenvoudig worden gedemonteerd. En de kosten van de oplossing liggen binnen ieders bereik. Dit is erg aantrekkelijk als een professionele ontwerper op zoek naar de juiste materialen.

"Alle kamers zijn voor mensen, dus als ik begin aan een nieuw interieurontwerp, kijk ik hoe ik kan omgaan met menselijke zintuigen. Eén daarvan is gehoor en akoestische verbeteringen maken daarom altijd deel uit van mijn oplossingen. Ruimtes waarin je niet kunt praten zijn ruimtes waar je niet in kunt wonen. Zoals ik vaak zeg, 'gelukkige mensen zijn luidruchtige mensen', en daarom is een goede geluidsomgeving erg belangrijk. Akoestische oplossingen mogen nooit een aanvulling zijn op de ruimte, maar moeten doordachte en geïntegreerde oplossingen zijn op muren en plafonds. "

THEMA