Zwemcentra en buitenbaden

Zwemmen en watertraining zijn populaire activiteiten bij alle leeftijden en op alle vaardigheidsniveaus.

We gebruiken zwemcentra om met ons gezin te sporten, te ontspannen en te genieten. Centra worden op veel plaatsen gerenoveerd of nieuw gebouwd, met een architectuur die past bij de verschillende doeleinden en gebruikersscenario's.

In dit thema lees je over 16 trends voor de zwemcentra van de toekomst - trends die de International Association for Sports and Leisure Facilities (IAKS) NGO in een rapport heeft verzameld.

U kunt ook een aantal projecten bekijken waar functie en design hand in hand gaan, bijvoorbeeld door het gebruik van Troldtekt akoestische oplossingen. Lees meer over het recentelijk gebouwde en prachtig gelegen Frederikssund Swimming Centre, het kleurrijke nieuwe Vitalbad in Kusel, Duitsland, en het Isfuglen clubhuis voor winterbadgasten in de haven van Brøndby.

17.09.2021

Nieuwe test: Troldtekt bestand tegen de meest vochtige ruimtes

Nieuwe documentatie toont aan dat Troldtekt bestand is tegen vochtniveaus tot 98 procent - in combinatie met hoge temperaturen. Hieruit blijkt dat de panelen geschikt zijn voor de meest veeleisende natte en warme omgevingen zoals bijvoorbeeld zwembaden.
Troldtekt Landal Beach Resort

16 trends in zwemcentra van de toekomst

De International Association for Sports and Leisure Facilities (IAKS) heeft een rapport opgesteld over trends in de zwemcentra van de toekomst. Bekijk de 16 trends!

Zwembaden zijn van groot maatschappelijk belang

Troldtekt-interview met Dr. Kannewischer over het wellnesslandschap in Duitsland + de vraag naar hoogwaardige zwembaden, thermale baden en recreatiebaden. Lees verder!

Nieuwe zwemcentra moeten een grotere aantrekkingskracht hebben

Zwemcentra moeten aan veel verwachtingen voldoen. Het ontwerp van het Frederikssund Swimming Centre laat zien dat de moeilijke evenwichtsoefening succesvol kan zijn

Een goed zwembad creëert het gevoel van een zomerse duik

Goede zwemcentra moeten effectief functioneren en een gastvrije sfeer hebben ”, zegt Ernst Ulrich Tillmanns, CEO van architecten 4a Architekten. Lees verder!

Nieuwe buitenbaden moeten bestand zijn tegen barre weersomstandigheden

Troldtekt Thema over zwemcentra van de toekomst. Neem een kijkje in het bekroonde Vestre Fjordpark en het unieke Isfuglen clubhuis voor winterbadgasten.

Troldtekt draagt bij aan een goede zwemervaring

Troldtekt akoestische panelen absorberen effectief de geluiden van spetteren, schreeuwen en spelen, en dragen zo bij aan een aangename akoestiek in zwemcentra.

Van verouderde buitenbaden tot bekroond fjordenpark

De openluchtbaden op de oevers van Limfjorden in Aalborg, Denemarken, zijn sinds 1947 een recreatieve oase. In 2017 zijn de baden heropend na een grote renovatie, waardoor het gebied aantrekkelijk is voor veel meer gebruikers. Lees hier meer over dit online Troldtekt thema over goede architectuur in zwembaden.