Restaurants

Wist u dat geluid en muziek van invloed zijn op onze smaak? En dat een slechte akoestiek tot een verlies van sterren kan leiden bij de beoordeling van restaurants?

Troldtekt Sticks n Sushi
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Lees hieronder een interview met professor Charles Spence van de University of Oxford. Daarin legt hij uit waarom chef-koks eveneens aandacht aan geluid en akoestiek moeten besteden. Ontdek hoe culinaire recensenten ook rekening houden met geluidsniveaus bij de beoordeling van de restaurants die ze bezoeken.

Zie hoe het Australische pop-up restaurant Noma, de restaurantboot Sorte Louis en het Terrace Restaurant in de London Zoo allemaal gebruik maken van akoestische plafonds om een optimale omgeving voor hun gasten te creëren.

Gids: Ervaar gastronomie en superieure akoestiek in Kopenhagen

Kopenhagen biedt eten en wijn van topklasse en een aantal van de restaurants in de stad hebben een goede akoestiek onderdeel van de ervaring gemaakt. Een verstandige keuze, omdat uit onderzoek blijkt dat geluid onze smaak beïnvloedt. Bekijk onze gids voor restaurants en cafés in Kopenhagen met superieure akoestiek hier.
Troldtekt - Noma Australia

Samen met Noma naar Australië

Culinaire hoogstandjes, Deens designmeubilair en zwarte akoestische Troldtekt-platen waren de belangrijkste ingrediënten die Noma voor haar pop-up restaurant in de buurt van Sydney gebruikte.

Hoe geluid onze smaak beïnvloedt

Zou het geen goed idee zijn wanneer recepten niet alleen een lijst met ingrediënten zouden bevatten, maar ook een aanbeveling voor de muziek die het beste tijdens het eten gedraaid zou kunnen worden?

Schlechte akoestiek kan sterren kosten

Als lawaai tijdens een avondje uit het diner verstoort, kan de algemene beoordeling van een restaurant daaronder te lijden hebben, aldus Morten Vilsbæk, voorzitter van de Deense Vereniging van Culinaire Recensenten.

Sorte Louis: heerlijk eten op het water

Na vijf jaar op een oude Nederlandse douaneboot in Aarhus te hebben gewoond, kregen Preben Hald en Tina Steen het idee om een café op het water te beginnen.

Diner met uitzicht over de wandelgangen van de macht

Met een hoogte van 106 meter is de grootste toren van het Christiansborg Slot – de thuisbasis van het Deense parlement (Folketinget) – prominent aanwezig in de skyline van Kopenhagen.

Themaoverzicht