Gids: Ervaar gastronomie en superieure akoestiek in Kopenhagen

Kopenhagen biedt eten en wijn van topklasse en een aantal van de restaurants in de stad hebben een goede akoestiek onderdeel van de ervaring gemaakt. Een verstandige keuze, omdat uit onderzoek blijkt dat geluid onze smaak beïnvloedt.

Bekijk onze gids voor restaurants en cafés in Kopenhagen met superieure akoestiek. Smakelijk!

Wist je dat lawaai, muziek en akoestiek onze smaak beïnvloeden? Charles Spence, hoogleraar experimentele psychologie aan de Universiteit van Oxford, doet deze bewering in een interview dat je hier kunt lezen.

In het interview merkt Charles Spence onder andere op dat luide achtergrondgeluiden ons vermogen om fruit te proeven aantast. Ook legt hij uit dat bepaalde geluiden de zoetheid accentueren, terwijl anderen juist de bittere smaak onderstrepen. Hij zegt ook dat harde oppervlakken, vaak vergezeld door luide muziek, de reden zijn dat restaurants vaak als luidruchtig worden ervaren.

Het goede nieuws is dat steeds meer restaurants zich bewust worden van het belang van het vinden van een balans tussen rust en stilte, om van de maaltijd te genieten en een sfeer te creëren waar ingetogen geluid een aangename achtergrond biedt voor de eetervaring. Dit is met name het geval in Kopenhagen, waar er genoeg plekken zijn om een uitstekende maaltijd te eten in een prachtige omgeving, zonder te worden overweldigd door lawaai.

15 geweldige restaurants en cafés met superieure akoestiek

Hieronder vind je een gids voor geweldige plaatsen om een heerlijke maaltijd te eten in Kopenhagen, in een elegante omgeving, met Troldtekt akoestische plafonds om het geluid te dempen.