Culinaire oasis op groen eiland

Na een uitgebreide renovatie is het restaurantgedeelte van de golfclub Kurpfalz Limburgerhof een plaats van tijdloze schoonheid geworden, die indruk maakt op zijn gasten met een verscheidenheid aan designelementen.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Gelegen tussen Speyer en Mannheim is golfclub Kurpfalz Limburgerhof de perfecte plek voor iedereen die een spannend rondje golf wil spelen en daarna wil ontspannen, maar ook voor gasten die graag willen genieten van het adembenemende uitzicht op het prachtige terrein. Dankzij uitgebreide renovaties heeft het restaurantgedeelte een modern en elegant ontwerp en een open en gezellige sfeer.

Het jonge team van ADS Architects, gevestigd in Speyer met een filiaal in Mannheim, slaagde er enorm goed in om het glazen bijgebouw te vervangen, dat vroeger gelegen was voor het restaurantgedeelte, door een opvallend, barrièrevrij nieuw houten gebouw met een gesloten dak, grote glazen pui en overdekte buitenruimte.

De aangrenzende ruimte werd uitgebreid naar het terras om extra ruimtes te creëren, die meer bieden dan alleen nieuwe mogelijkheden om te dineren. De glazen pui is voorzien van kamerhoge ramen met een fantastisch uitzicht over de golfbaan. Een spiegelfront aan de overzijde brengt het groen naar binnen, laat de ruimte ruimer aanvoelen en is de perfecte plek voor heerlijke buffetten.

Veel hout en hangende lampen

Als onderdeel van de interdisciplinaire samenwerking met interieurontwerper Jürgen Tekath werden wand-, plafond- en vloeroppervlakken hergebruikt. Massief houten balken op het schuine plafond versierd met dakramen passen perfect bij de eiken parketvloer en geven de kamer een vleugje warmte. De warme sfeer wordt versterkt door talrijke ronde armaturen, die als een klein zonnestelsel hoog in de ruimte hangen.

Naast het ruime gastengedeelte nodigen een markante bar met een met messing beklede toonbank en een door een glas/stalen element gescheiden loungegedeelte met een met messing beklede gashaard de gasten uit om te vertoeven en te ontspannen. Er zijn ook kamerhoge stalen planken om de ruimtes te scheiden.

Akoestische panelen als designelement

Hoogwaardige Troldtekt akoestische panelen maken het algehele ontwerp compleet. In de aangrenzende ruimte, waar voorheen effen witte geperforeerde gipsplaten en strakke bekleding domineerden, bedekt de Troldekt Line designoplossing in zwart nu de plafonds, terwijl Troldtekt Curves akoestische panelen in naturel grijs de muren van het ruime restaurantgedeelte accentueren met hun gebogen groeven.