Een stille, leuke oplossing

Zoals de meeste architecten en ontwerpers weten, is het vaak lastig om de harde oppervlakken van veel interessante interieurproducten te verenigen met de ruimte die ze innemen. Dit komt omdat esthetiek en persoonlijk comfort samen goed moeten presteren. Dit is bijvoorbeeld vaak een probleem geweest met het afnemen van het gebruik van tapijten op openbare en recreatieve plaatsen en de resulterende toename van lawaai.

Het London Gunnnersbury Park Museum is een perfect voorbeeld van hoe ontwerpers Path Design een hoogwaardige akoestische oplossing voor dit potentiële probleem vond.
 
Het project omvatte het tot leven brengen van het ooit weelderige huis van de beroemde familie Rothschild. De jaren hadden hun tol geëist op dit het huis dat nu is gerestaureerd, ontworpen door de modieuze 19de-eeuwse architect Sydney Smirke. Als onderdeel van de herontwikkeling van de Heritage Lottery Funded, is het eens verwaarloosde museum getransformeerd en beschikt het over nieuwe galerij- en leerruimtes en een gloednieuwe tentoonstelling die de verhalen van de lokale bevolking vertelt.

Een belangrijke nieuwe toevoeging is het paviljoen, oorspronkelijk ontworpen voor zowel de cateringfaciliteiten als paardenkoetsen, die een groot deel van het erfgoed van het park uitmaken. Bij het herontwerp wilden de architecten een ruimte creëren die een knooppunt voor het park zou vormen. Het moest een ruimte zijn die emotioneel verbonden was met zowel eenmalige bezoekers aan het museum als regelmatige gebruikers van het park.

Path Design zegt: "We hebben nauw samengewerkt met de cateringleverancier om ervoor te zorgen dat de klantstromen overeenkwamen met de pieken en dalen waarmee je te maken krijgt op zo’n  weersafhankelijke locatie."
 
"We moesten ervoor zorgen dat we het wat moeilijker interieur aanpakten, vanwege de zware vloeren die we nodig hadden voor de catering met veel verkeer en de overwegend glazen gevels. Daarom hebben we gekeken hoe we de ruimte akoestisch konden verzachten om het achtergrondgeluid van de open keuken en koffieautomaten te verminderen, samen met het algemene geluid dat door bezoekers wordt gecreëerd. "
 
Met dit in gedachten hebben de ontwerpers besloten Troldtekt panelen voor te schrijven. Met hun natuurlijke uiterlijk en gevoel en akoestische eigenschappen waren ze de ideale oplossing om op het plafond aan te brengen. Hierdoor konden ze voor de rest hardere, strakke materialen gebruiken die passen bij de architectuur van het paviljoen.

Dit alles heeft geresulteerd in een ruimte die warm en uitnodigend is. Het past perfect in het dubbele doel van de ruimte als een café en uitkijkpunt voor de rijtuigen en het omliggende park.

Feiten

Project:
Café in Gunnersbury Park Museum in Londen
Architecten:
Rodney Mellville + Partners, Interior design: Path Design
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Naturel grijs, ter plekke wit geverfd
Structuur:
Fijn (1,5 mm houtwol)
Randafwerking:
Rechte kanten, K0
Tekst & Foto
Tekst:
Pressential Ltd
Foto:
Ben Carpenter