Awards en onderscheidingen

Troldtekt wint DI Award voor groene transformatie

DI Award 2020

Troldtekt wint DI Award voor groene transformatie.

Een panel van experts koos Troldtekt als winnaar van de prestigieuze DI Award 2020, in een sterke categorie waarin ook FLSmidth en Berendsen zaten. Troldtekt heeft de DI Award ontvangen voor het vergroten van haar concurrentievermogen door middel van een ambitieuze groene transformatie, gebaseerd op het Cradle to Cradle-concept.

Jaarlijks wordt de DI Award uitgereikt aan een bedrijf dat een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan een onderwerp dat relevant is voor het bedrijfsleven en de samenleving.

Tijdens de DI Business Summit op 29 september reikte HKH kroonprinses Mary de DI Award van dit jaar uit aan Peer Leth, CEO van Troldtekt.

>> Lees meer

SMV COP 2020 | Troldtekt

SMV COP 2020

Troldtekt is een van de beste kmo's in Denemarken die verslag uitbrengt over haar werk met duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Het MVO-rapport 2019 van Troldtekt werd opgenomen in de lijst met de beste rapporten van Deense bedrijven in het MKB-segment met maximaal 250 werknemers. De lijst is samengesteld door FSR – Danish Auditors en Global Compact Network Denmark, om goede rapportagepraktijken onder de Deense Global Compact-leden onder de aandacht te brengen.

Om in de lijst te worden opgenomen, moet de MVO-verslaglegging aan strikte criteria voldoen. Eén van de criteria is dat het rapport geloofwaardig en nuttig moet zijn, met andere woorden, het moet geloofwaardige en nuttige informatie bevatten over de resultaten van het werk van het bedrijf bij het toepassen van de Global Compact-principes.

Nieuwe serie Troldtekt® designoplossingen behoort tot de finalisten voor de Danish Design Award 2020

Danish Design Award 2020

De hele serie nieuwe Troldtekt®-designoplossingen is een van de finalisten voor de nationale designprijs van Denemarken.

De nieuwe serie omvat negen verschillende ontwerpen die het mogelijk maken om een goede akoestiek te combineren met een scala aan onderscheidende ontwerpen. De serie heeft al twee toonaangevende designprijzen gewonnen in Duitsland en nu heeft de jury van de Deense Design Award de serie geselecteerd als finalist voor de nationale designprijs van dit jaar.

De prijs wordt op 2 juni uitgereikt tijdens een ceremonie die wordt gehouden door de Confederation of Danish Industry. De Troldtekt designserie concurreert in de categorie ‘Feel good - Product’, die volgens de Danish Design Award een ‘design award is voor oplossingen die zeer esthetisch of elegant zijn en tegelijkertijd een nuttige functie bieden. '

>> Bekijk de volledige serie Troldtekt ontwerpoplossingen

Troldtekt® designoplossingen zijn uitgeroepen tot winnaar van de German Design Award 2020

German Design Award 2020

Troldtekt® designoplossingen zijn uitgeroepen tot winnaar van de German Design Award 2020.

 

In het voorjaar van 2019 hebben we een nieuwe reeks designoplossingen gelanceerd die het mogelijk maken om een goede akoestiek en een gezond binnenklimaat te combineren met een onderscheidende uitstraling. Deze reeks is nu uitgeroepen tot winnaar van de German Design Award 2020, die in februari dat jaar wordt uitgereikt.

De prijzen worden toegekend aan projecten en producten die een baanbrekende nieuwe bijdrage leveren aan het Duitse en internationale designlandschap.

De nieuwe oplossingen moedigen architecten aan om hun eigen patronen en ritmes in het ontwerp te creëren - en individuele ontwerpen te variëren en te schalen. Het geeft hen grote vrijheid om vorm en functie in alle soorten gebouwen te harmoniseren.

De designoplossingen zijn in massa geproduceerd, gebaseerd op CNC-technologie. Dit betekent dat ze scherp geprijsd zijn. Alle oplossingen resulteren in plafonds of wanden die u ervaart als een grote samenhangende eenheid. Het gaat niet om het paneel, maar om het oppervlak.

>> Bekijk alle Troldtekt® designoplossingen

Nieuwe Troldtekt designoplossingen winnen prestigieuze Duitse designprijs

ICONIC Awards 2019

Nieuwe Troldtekt designoplossingen winnen prestigieuze Duitse designprijs

 

De nieuwe serie designoplossingen van Troldtekt - waarmee architecten superieure akoestiek kunnen combineren met uniek interieurontwerp - heeft de ICONIC AWARDS 2019 gewonnen. De prestigieuze Duitse designprijs wordt uitgereikt door de German Design Council tijdens een prijsuitreiking in München in oktober 2019.

Die Troldtekt designoplossingen benoemde tot winnaar, in de categorie ‘Innovative Architecture’ met de volgende juryverklaring:

“Troldtekt heeft een esthetisch en functioneel overtuigende oplossing ontwikkeld, die opvalt als een combinatie van individualisering en standaardisatie. Deze diametraal tegenovergestelde eigenschappen geven architecten de grootst mogelijke flexibiliteit tegen een redelijke prijs - en met behulp van volledig natuurlijke materialen. Troldtekt designoplossingen brengen goed onderbouwde materiaalkennis samen met unieke innovatieve sterke punten.

>> Bekijk alle Troldtekt® designoplossingen

Troldtekt velux fonden

Building Component Award 2017

Troldtekt akoestische panelen zijn het beste bouwcomponent van Denemarken. Dit werd duidelijk nadat de CEO van Troldtekt, Peer Leth, de Building Component Award 2017 in ontvangst nam, op 1 november.

 

Om het jaar reiken het VILLUM Fonds en het VELUX Fonds de Building Component Award uit, aan één of meerdere personen die een aanzienlijke bijdrage hebben geleverd aan het begrijpen van de waarde en het belang van bouwcomponenten, inclusief het praktische gebruik ervan in het dagelijks leven.

In 2017 ging de award naar Troldtekt vanwege de significante ontwikkeling van haar product en het bedrijf zelf- met Peer Leth aan het roer de afgelopen 12 jaar.

In een statement van het Award Comité staat: “Troldtekt akoestische panelen zijn een modelvoorbeeld van hoe een relatief simpel bouwcomponent, met beperkte toepasbaarheid, verder ontwikkeld werd zodat de panelen esthetiek met functionaliteit combineren, en in veel verschillende soorten bouwprojecten gebruikt kunnen worden”

Bij de award hoort ook een prijs van 100.000 Deense kroon, die nu het startkapitaal is geworden voor een showroom gecombineerd met een museum over Troldtekt.

Lees persbericht >

Troldtekt German Design Award winner 2017

German Design Award 2017

Troldtekt Rhomb - ontwerpoplossing met 3D effect - wint German Design Award 2017.

Troldtekt rhomb – de designoplossing met 3D effect-wint een German Design Award 2017.

De German Design Council heeft ervoor gekozen Troldtekt Rhomb te eren met de beste award, de German Design Award 2017, in de categorie Materiaal en Oppervlakken.

Met het winnen van de award krijgt Troldtekt een “dubbele onderscheiding” van de German Design Council, in de vorm van zowel de German Design Award als de ICONIC Award, die het product won in de zomer van 2016. Het jaar daarvoor won de golfvormige Troldtekt Wave ook beide awards.

Troldtekt finalist for European Business Award for the Environment

Finalist voor Europese milieu-award

Troldtekt’s “take-back” strategie is een finalist voor de internationale Europese milieu-award.

Troldtekt’s “take-back” strategie is gebaseerd op de principes van het duurzame Cradle-to-Cradle ontwerpconcept en heeft als doel van cementgebonden houtwol een nieuwe bron te maken.

Eerder dit jaar werd de strategie bekroond met de nationale milieu-award 2016 in Denemarken. Daardoor kwalificeerde Troldtekt zich voor de finale van de internationale milieu-award, de Europese Business Awards voor het Milieu 2016-2017.

Lees meer over Troldtekt’s “take-back” strategie >

Troldtekt Iconic Award Winner 2016

Iconic Awards 2016

De Troldtekt® Rhomb ontwerp oplossing heeft een ICONIC AWARD 2016 gewonnen.

Goede akoestiek, elegant design en duurzaamheid zijn, voor zowel architecten als klanten, belangrijke eisen in moderne gebouwen. Troldtekt Rhomb is een enkele oplossing die deze drie elementen samenbrengt in een hoogwaardige wandoplossing.

Het akoestisch paneel Rhomb heeft een ICONIC Award 2016 gewonnen in de categorie Wand, Vloer, Plafond. Dit is het tweede jaar op rij dat een akoestisch product van Troldtekt behoort tot de winnaars van de ICONIC Awards. Vorig jaar nam het Troldtekt Wave paneel de prestigieuze award mee naar huis.

Lees het persbericht: Prestigieuze Duitse architectonische prijs voor Troldtekt Rhomb

Awards en onderscheidingen

Europese Milieu-Award

Troldtekt A/S kreeg de Europese Milieu-Award 2016 toegekend door de Deense Society of Engineers (IDA) in samenwerking met de EU en het Ministerie van Milieu en Voedsel in Denemarken.

De award in de categorie “Duurzame processen” werd uitgereikt aan Troldtekt voor de “take-back” strategie, die in lijn is met de principes van het duurzame Cradle-to-Cradle ontwerpconcept en haalt cementgebonden houtwol uit de bouwsector en verandert het in een nieuwe bron.
Als ontvanger van de Deense Milieu-Award is Troldtekt nu een kandidaat voor een internationale Europese Business Award voor het Milieu.

Lees het persbericht >

Awards en onderscheidingen

De Deense Building Industry Climate Award

Troldtekt Wave wint de Deense Building Industry Climate Award (Byggeriets Klimapris). De prijs werd toegekend tijdens de BYGGERI'16 beurs, die plaatsvond van 1-4 maart 2016 in Fredericia.

Tijdens BYGGERI'16 werden prijzen in de categorieën Klimaat, Milieu en Energie toegekend, en Troldtekt Wave won in de categorie Klimaat.

Het doel van de Deense Building Industry Climate Award- net als de twee andere awards gepresenteerd tijdens BYGGERI ’16- is om klimaatvriendelijke oplossingen in de bouwsector te promoten. Het comité, dat de winnaars gekozen heeft, benadrukt dat Troldtekt als DONG Energy klimaatpartner sinds 2013 haar elektriciteit gebaseerd heeft op 100 procent hernieuwbare energie, in de vorm van windenergie. Daarbij is de energie gebruikt voor verwarming in de productie gebaseerd op CO2-neutraal houtafval, inclusief het eigen afval van het bedrijf.

Net als de andere producten in het Troldtekt akoestiek gamma, is Troldtekt Wave Cradle-to-Cradle gecertificeerd in de categorie zilver.

Lees het persbericht.

Awards en onderscheidingen

German Design Award

Troldtekt Wave is een van de winnaars van de prestigieuze German Design Award 2016, die unieke ontwerpen ontdekt, presenteert en erkent binnen internationaal design en architectuur. Troldtekt Wave is de winnaar in de Excellent Product Design categorie.
De German Design Award wordt uitgereikt door de German Design Council, een van ’s werelds vooraanstaande ontwerp inzendingen.
 
De German Design Award jury benadrukt het volgende- de Troldtekt Wave “ geeft ruimtes warmte, elegantie en rust” en “biedt een breed gamma aan ontwerpmogelijkheden”, en ze sloten af met “Een geweldig product dat zowel functioneel als ongelofelijk esthetisch is” .

Awards en onderscheidingen

Responsible Business Awards

Troldtekt werd bij de Responsible Business Awards 2015 geprezen voor haar business strategie en werk met het Cradle-to-Cradle concept.

De award ceremonie vond plaats op 25 september in Londen, en de jury zei:

“ Een klein tot middelgroot bedrijf dat haar product naar een hoger niveau heeft getild om de zakelijke en  ecologische voetafdruk te transformeren op een toekomstbestendige manier, die de prestaties van grotere bedrijven weerspiegelt. De jury merkte met name rapportagestatistieken en stappen om transparantie te verzekeren op” 

Troldtekt was een van de zeven genomineerden in de categorie Business Strategie-Beste Klein tot Middelgroot bedrijf.

Lees hier meer over de Ethical Corporation’s Responsible Business Awards

Awards en onderscheidingen

Iconic Awards

Troldtekt Wave wint een van de prestigieuze ICONIC AWARDS 2015 door de German Design Council.

De jury beschreef Troldtekt Wave als sculpturale wand- en plafondbekleding, waarvan de natuurlijke en simpele esthetiek in harmonie is met veel verschillende soorten ruimtes. De jury benadrukte het feit dat golven van het akoestische paneel een interessant licht- en schaduwspel creëren zonder afleidend effect.

Troldtekt, Green Product Award

Green Product Award

Op 8 juni 2015 in Berlijn ontving Troldtekt de Green Product Award voor de innovatie Troldtekt Wave. De jury zei: “simpel en eenvoudig”  design van het nieuwe akoestisch paneel en “ uitstekend” dat Troldtekt Wave Cradle-to-Cradle gecertificeerd is in de categorie zilver.

Meer over de Cradle to Cradle-certificering van Troldtekt >

Awards en onderscheidingen

DETAIL Produktprijs

Tot de 36 finalisten voor de product prijzen 2015 van architectuur magazine DETAIL behoorde ook Troldtekt Wave (in de categorie Binnen) en de klassieke Cradle-to-Cradle gecertificeerde akoestische panelen (in de categorie Groen).

De DETAIL Productprijs  wordt uitgereikt aan producten die een specifieke aantrekkingskracht hebben voor architecten, en in het maken van de beslissing kijkt de jury naar de opbouw van het product, het materiaal, design, functionaliteit en mate van innovatie.

Awards en onderscheidingen

The Circulars

Troldtekt has been honoured internationally after the company was highly commended by the panel of judges for The 2015 Circular Economy Awards. The Circular Economy Awards are awarded to enterprises and organisations which have taken significant steps to promote the principles of the circular economy, and Troldtekt was nominated in the Circular Economy Pioneer category. The Danish Business Authority won The Circular Economy Award in the Cities/Regions category.

Read more about The Circular Economy Awards.

Read more in Circular Economy Awards Yearbook 2015

Troldtekt CSR Awards

CSR Awards 2014

Een duidelijke roadmap die duurzaamheid centraal zet in Troldtekt’s business strategie heeft de CSR Strategy Prize gewonnen. Er was een sterke lijst van deelnemers voor de prijs, inclusief Velux A/S en de Maersk Groep.

Bekijk en lees meer over de roadmap >

Troldtekt Miljøpris

De Environment Award

In de lente van 2010 won Troldtekt A/S de Deense Building Industry Environment Award (Byggeriets Miljøpris) voor haar visie en focus op het milieu en duurzaamheid doorheen de gehele levensduur van het product.

In 2014 was Troldtekt A/S opnieuw genomineerd voor de award na de implementatie van de Cradle-to-Cradle principes in haar business strategie.