Geweldige akoestiek in een uitzonderlijke evenementenlocatie

Het Nationaal Museum van Wetenschap en Technologie is een wetenschappelijk centrum en het grootste technische museum in Zweden. Het is de bedoeling om zowel kinderen als volwassenen te laten ontdekken en verkennen hoe alles in elkaar past - een fascinerende reis van de vroegste jaren van de industrie naar de grandioze toekomstvisies.

Het Nationaal Museum van Wetenschap en Technologie, gelegen op Gärdet in Stockholm, werd al in 1923 opgericht en werd een stichting in 1948. Het museum is een zeer populaire attractie, met in 2018 in totaal  323.399 bezoekers.

Verbouwing van de grote evenementenhal

De grootste evenementenhal van het museum, "Eventrummet",  beslaat 273 m²  en bevindt zich in het oude monumentale gebouw uit 1881 dat oorspronkelijk als stallencomplex werd gebruikt. Onder de erfenissen van die tijd zijn de massieve houten pilaren die te zien zijn in zowel het restaurant als de Eventrummet zelf.

Toen dit ruime evenemententerrein in 2016 werd gerenoveerd, werd de oorspronkelijke pijlerstructuur behouden en werd de betonnen vloer behandeld met milieuvriendelijke oliën. Alle andere dingen in de gigantische ruimte met zijn prachtig hoge plafond werden veranderd.

Spannend ontwerp en een zorgvuldige selectie van materialen verbinden verleden en toekomst. Wanden van planten filteren de lucht, terwijl aan het plafond lampen van dezelfde soort hangen als die het nachtleven van Stockholm meer dan een eeuw geleden verlicht hebben - hoewel het licht nu wordt geleverd door LED-lampen in plaats van gas. De kamer wordt omgeven door een reeks unieke objecten.

Topakoestiek

De grote Eventrummet-hal in het Nationaal Museum van Wetenschap en Technologie heeft alle ontwerpdetails en opvallende kenmerken die nodig zijn om een bezoek esthetisch memorabel te maken. Met de grote, open oplossingen, hoge plafonds en met name grote aantallen mensen die tegelijkertijd aanwezig zijn, zijn er echter een aantal uitdagingen om een aangename omgeving te creëren.

De akoestiek vormt zo'n uitdaging en er werd besloten om Troldtekt akoestische panelen te installeren die voldoen aan de strenge eisen voor ruisonderdrukking en waarmee bezoekers een perfecte evenementomgeving kunnen ervaren.

Feiten

Project:
Het Nationaal Museum van Wetenschap en Technologie, Stockholm, Zweden
Troldtekt Producten
Wandpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
NCS S 1000-N
Structuur:
Ultrafijn (1,0 mm houtwol)
Randafwerking:
11 mm schuine randen, K11
Bevestiging:
Met Troldtekt schroeven
Tekst & Foto
Tekst:
Thorn Creative Agency
Foto:
Thorn Creative Agency