Interieurontwerp met de nadruk op kwaliteit van leven

In de directe omgeving van zorgcentrum voor dementiepatiënten Kvarnbacken bevindt zich een rustige woonstraat en een groen gebied, met oude bomen en waterpartijen. Het werd gemoderniseerd met de focus op de individuele behoeften van de bewoners.

Architectuur en vooral interieurontwerp zijn van groot belang bij het omtoveren van een traditioneel verpleeghuis in een goed zorgcentrum voor inwoners met dementie. Het verpleeghuis Kvarnbacken in Nybro is daarom grondig gerenoveerd, met als resultaat 48 afzonderlijke appartementen, open gemeenschappelijke ruimtes en een gloednieuwe wellness ruimte.

Alle appartementen zijn nu groter, lichter en aangepast om aan de moderne normen te voldoen. Op hun eigen manier zijn ze aangepast aan de specifieke bewoner die daar zal wonen. Respect voor de waarde van het individu en zijn/haar vorige leven moet alle elementen van een leven in Kvarnbacken ondersteunen - en helpen de best mogelijke kwaliteit van leven te garanderen, ondanks ernstige ziekte.

Omgeving die rust bevordert

In het verzorgingshuis voor dementie worden bewoners uitgenodigd om buiten hun appartement te treden, om deel te nemen aan activiteiten in de lichte gemeenschappelijke ruimtes. De gebieden zijn ingericht met kleinere units waardoor bewoners zich kunnen terugtrekken als de gemeenschap te overweldigend wordt.

De kleurkeuze van meubels en schilderijen werd beperkt tot neutrale tinten. De rustige sfeer wordt ondersteund door Troldtekt plafonds, die een superieure akoestiek garanderen in vrijwel elke kamer van Kvarnbacken.

Feiten

Project:
Kvarnbacken Verzorgingstehuis voor Dementiepatiënten in Nybro, Zweden
Architecten:
Tengbom Kalmar
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Naturel crème, Naturel grijs, Wit 101
Structuur:
Fijn (1,5 mm houtwol)
Randafwerking:
5 mm schuine randen, K5 en rechte kanten voor zichtbaar profiel, K0-S
Montage:
Met T24 profielsysteem
Tekst & Foto
Tekst:
Publico
Foto:
Bara Bild