Orthodotistenpraktijk Linders / Uden

Een voormalige Arbodienst met veel kleine kantoorruimtes en scheidingswanden werd onlangs omgetoverd tot deze praktijkruimte met een warme eigentijdse uitstraling.

De vraag vooraf van de opdrachtgever was of er een goede, ruime en open indeling voor zijn groeiende praktijk te creëren viel. Na 20 jaar aan huis gevestigd te zijn geweest was het tijd voor een nieuwe stap.

BuroKoek startte met het maken van een analyse, waarbij aan de hand van het eisenpakket alle mogelijkheden werden onderzocht. Door een nieuwe entree te creëren ontstond in de as vanhet gebouw de scheiding van looproutes voor personeel en patiëntenstroom.

Uiteindelijk viel alles als een puzzel in elkaar, en kon een ruimtelijke open indeling gemaakt worden met veel daglicht, onderhoudsvriendelijke materialen en een aangename akoestiek.

Feiten

Project:
Tandarts Kliniek Linders, Nederland
Architecten:
BuroKoek
Troldtekt Producten
Plafond type:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Oyster white RAL 1013
Structuur:
Ultrafijn (1,0 mm houtwol)
Randafwerkingen:
Rechte kanten, K0-FN, bevestigd op T35-profielsystemen
Tekst & Foto’s
Foto’s:
Tommy Kosior en Maria Bax