Warme ontvangst bij medische kliniek

Het medisch centrum Aahaven in Sæby is ontstaan uit een voormalige kindertehuis op het terrein. Er werd hier rekening gehouden met elk detail, met als doel het creëren van een goed georganiseerde faciliteit met een modern interieur, om ondersteuning te bieden bij een drukke werkdag. Het was voor alle betrokkenen ook erg belangrijk dat het gebouw een warm welkom biedt en geen “koude kliniek” is.

“Het originele gebouw bood een goede basis voor renovatie en de verandering tot medisch centrum. Nieuwe servicesystemen werden geïnstalleerd en oppervlakken veranderd, terwijl de bestaande ruimtes ideaal waren voor gebruik als consultatieruimtes en als laboratorium”, verteld architect Mads Østergaard.

”We wilden van de ingang graag een centrale verzamelplaats maken”, voegt hij toe. ”Het doel was om een open en vriendelijke ontvangstruimte te creëren. Omdat de ruimte een centrale locatie heeft tussen de grote wachtruimte en de gang die leidt naar de consultatieruimtes, was het de ideale plek om ondersteuning te bieden aan alle dagelijke activiteiten”.

Ook is Dr Jenny Østergaard erg tevreden met de indeling van het gerenoveerde gebouw. ”Het is in ons medisch centrum belangrijk dat we makkelijk kunnen communiceren, testresultaten kunnen verzamelen en elkaar kunnen helpen.  Het is minstens even belangrijk om een goede sfeer te hebben, dus we hebben hard gewerkt om deze doelen te bereiken met interieurdesign”.

Troldtekt panelen waren doorheen het gebouw de materiaakeuze om een goede akoestiek te verzekeren. De panelen waren bekend bij zowel de dokters als architecten en dus waren ze het hier snel over eens. Het kleurschema was ook belangrijk, dus interieurontwerpster Mette Warberg vond de goede kleurbalans in overleg met Mads Østergaard en de dokters.

Feiten

Project:
Gerenoveerde medische kliniek in Sæby, Denmark
Architecten:
Østergaard Architects, Mads Østergaard
Klant:
Medische Kliniek Aahaven door Jenny Østergaard, Thomas Mølgaard en Mette Brassøe
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Wit 101
Structuur:
Fijn (1.5 mm houtwol)
Tekst & Foto's
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, architect
Foto's:
Helene Høyer Mikkelsen, architect