Privé- en gemeenschappelijke faciliteiten onder één dak

Het Trygfonden Family House is opengesteld voor gezinnen met kinderen die zijn toegelaten tot het Hammel Neurorehabilitatiecentrum in Jutland. In een prachtige en veilige omgeving kunnen gezinnen gedurende lange perioden van ziekenhuisopname en revalidatie samen te zijn.

Het Trygfonden Family House bevindt zich naast het Hammel Neurorehabilitatiecentrum, waardoor de ouders, broers en zussen van patiënten samen kunnen zijn, terwijl ouders tegelijkertijd hun kind kunnen ondersteunen tijdens de behandeling of revalidatie. In totaal omringen acht appartementen, elk met hun eigen badkamer en terras, een centrale binnenplaats, die deel uitmaakt van de zorgvuldig ontworpen en huiselijke gemeenschappelijke voorzieningen van de faciliteit.

Het ontwerp is gebaseerd op een aantal dwarsbanden om verschillende zones te creëren en transparantie in het hele gebouw te waarborgen. Tegelijkertijd is het ontwerp van het complex gastvrij en ondersteunt het de huiselijke sfeer. In alle kamers is er een sterk gevoel van verbinding tussen de binnen- en buitenomgeving, met name dankzij het uitzicht op het omliggende platteland en de riviervallei.

Daglicht en akoestiek

Naast het daglicht en de zorgvuldig geselecteerde kleuren en decoratie, zijn warme materialen gekozen voor extra stimulatie van de zintuigen. Binnen is hout een terugkerend materiaal op de vloeren en in de keukens, waar gezinnen hun eigen maaltijden kunnen bereiden.

Troldtekt akoestische panelen zijn gebruikt op de plafonds in de appartementen en in de gemeenschappelijke ruimtes, alsook voor de overkappingen aan de buitenkant. Het resultaat is een holistisch en harmonieus gevoel dat zich op natuurlijke wijze uitstrekt van de kamers naar de gemeenschappelijke buitenruimtes.

Søren Rasmussen, architect bij Cubo Arkitekter, zegt: “De faciliteit is een oase voor gezinnen wier dagelijkse leven op hun kop is gezet. Het biedt de mogelijkheid voor individuele gezinnen om tijd alleen door te brengen, maar ook om het gezelschap van andere gezinnen in een vergelijkbare situatie op te zoeken. Er is veel aandacht besteed aan de akoestiek en de verschillende fysieke ruimtes in het gebouw. ”

Feiten

Project:
Trygfonden Family House, Hammel Neurorehabilitation Centre, Denemarken
Architecten:
Cubo Arkitekter
Klant:
Regio Centraal-Denemarken
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Naturel crème
Structuur:
Extreem fijn (0,5 mm houtwol)
Randafwerking:
Rechte kanten, K0
Bevestiging:
Met Troldtekt structuurschroeven
Tekst & Foto
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, architect
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, architect