Authentiek eten in charmante omgeving

In Restaurant BÆST in de wijk Nørrebro in Kopenhagen kunnen bezoekers ervoor kiezen buiten te zitten in het kleine geplaveide deel van de Guldbergsgade, of binnen in het stijlvolle maar simpele restaurant, waar de houtgestookte pizza een centrale positie inneemt.

De pizza’s zijn hier gloeiend heet en alles is zelfgemaakt. Bij Bæst - of 'Beest' - zijn alle grondstoffen biologisch, lokaal geproduceerd en handgemaakt. De tentoongestelde hammen, worsten en gefermenteerde groenten laten duidelijk zien dat dit een restaurant is dat hoge eisen stelt aan de producten die het gebruikt.

Het ontwerp van het pand heeft een zeer mooie balans tussen het verfijnde en het rustieke, wat het restaurant charme geeft. De buitenmuren zijn van baksteen met verschillende rode en gele tinten en de betonnen vloer is versleten op de plekken waar mensen lopen. Als een mooi contrast heeft de langwerpige toonbank die de keuken scheidt van de eettafels een sierlijk patroon van tegels, dat doet denken aan de Middellandse Zee.

ATM Design, verantwoordelijk voor het interieurontwerp van het restaurant, koos ervoor om de harde oppervlakken te compenseren met lange gordijnen, gestoffeerde stoelen en Troldtekt akoestische panelen voor het plafond, die allemaal bijdragen aan de prettige akoestiek in het restaurant.

De Troldtekt akoestische panelen zijn uitgevoerd in de kleur naturel crème, die mooi past bij de ruwe muren en de warme kleurtinten. De duurzame akoestische panelen sluiten ook goed aan bij de fundamentele ideologie van het restaurant van het gebruik van biologische grondstoffen.

Feiten

Project:
Restaurant BÆST in Kopenhagen, Denemarken
Architecten:
ATM Design (Interior design)
Klant:
Christian Puglisi
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Naturel crème
Structuur:
Fijn (1,5 mm houtwol)
Randafwerking:
11 mm schuine randen, K11
Bevestiging:
Met Troldtekt schroeven
Tekst & Foto
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, architect
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, architect