Minimalistisch idioom

De bar is 9 meter lang en bij de ingang staan vaten bier opgestapeld. Het is duidelijk dat het hier draait om verfijnd bier. De brouwerij "To Øl", in 2016 gevestigd in "BRUS", opent nu al een soortgelijke vestiging in Oslo.

Het voormalig industriële gebouw is gelegen in de wijk Nørrebro, in het centrum van Kopenhagen.

Het gebouw heeft vele functies en kan met zijn 750 vierkante meter gemakkelijk de combinatie van café, brouwerij, restaurant en winkel herbergen, zonder de noodzaak van scheidingswanden, behalve bij de toiletten en opslagruimtes. Het interieurontwerp is mobiel en flexibel. De sfeer bij "BRUS" komt voort uit de grote ramen, de bakstenen muren en andere verfijnde materialen. Hier gaan esthetiek en functionaliteit hand in hand en de individuele elementen zijn samen gecombineerd tot een sterk geheel.

Hout speelt een speciale rol in het moderne interieurontwerp, waar een samenhangend verhaal werd gecreëerd door een compromisloze aanpak van alle elementen, van verlichting tot labels. De biervaten zijn gemaakt van hout en de schrijnwerkers van Rømer / Harboe hebben de "BRUS" -bar, -tafels en -cabines gemaakt van drie eikenstammen met rugleuningen, in de vorm van biervaten en kurken stoelen.

De stoelen zijn eiken Børge Mogensen stoelen. Hout voegt ook warmte en esthetiek, robuustheid en schoonheid toe aan BRUS. Ook speelt hout een rol bij het regelen van de akoestiek in de vorm van witte Troldtekt plafonds achter de zichtbare installaties.

De duidelijk ontspannen en uitnodigende sfeer bij "BRUS" is grotendeels te danken aan een compromisloos interieurontwerp op basis van bewuste keuzes van materialen met een focus op functie en kwaliteit in elk detail.

Feiten

Project:
BRUS, voormalig industrieel gebouw getransformeerd tot winkel, pub, brouwerij en restaurant in Nørrebro, een wijk in centraal Kopenhagen
Klant:
Brouwerij To Øl
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Wit 101
Structuur:
Ultrafijn (1,0 mm houtwol)
Randafwerking:
5 mm schuine randen, K5
Bevestiging:
Met Troldtekt schroeven
Tekst & Foto
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, architect
Foto:
Helene Høyer Mikkelsen, architect