Nieuw geopend restaurant in zorgvuldig gerestaureerd postkantoor

In de stad Brædstrup in Oost-Jutland heeft Restaurant Det Gamle Posthus onlangs haar deuren geopend. Het restaurant bevindt zich in het voormalige postkantoor van de stad, waar het klassieke gerechten serveert in een historische maar informele omgeving.

Brædstrup is een voormalige spoorwegstad in Oost-Jutland, gelegen tussen Horsens en Silkeborg. In het verlengde van de oude spoorlijn nabij het centrum van de stad ligt een prachtig monumentaal pand dat voorheen het postkantoor van de stad huisvestte. PHC Ejendomme heeft het pand, waar Restaurant Det Gamle Posthus nu haar deuren heeft geopend, zorgvuldig gerenoveerd.
 
"Het is een zeer mooie en historische locatie en er is een enorm veel steun geweest sinds de opening", zegt Betina Heimann, die werkt als serveerster in het restaurant, dat ze samen met haar man Tommy Pedersen runt en Knud Plougmann Rishøj.

Meer dan een eetgelegenheid

Het menu omvat zowel de Franse als de Deense keuken, waarbij alle gerechten helemaal vers worden bereid met verse en lokaal geproduceerde rauwe ingrediënten. Maar net zo belangrijk als het eten is het restaurantdecor.

“Het interieur speelt een grote rol bij het bepalen of gasten genieten van hun bezoek. Het is immers ook mogelijk om thuis lekker eten te koken. Daarom gaat een goede restaurantervaring ook over het creëren van de best mogelijke omgeving om van uw maaltijd te genieten, ”zegt Betina Heimann.

De grote, open keuken biedt onder andere uitzicht op hoe de gerechten worden bereid.

Kalmerende zwarte plafonds

Voor een gevoel van intimiteit is een donkere vloer gelegd en zijn zwarte Troldtekt akoestische panelen op het plafond gemonteerd. Het zwarte plafond draagt niet alleen bij aan een superieure akoestiek, maar draagt ook bij aan het creëren van een gevoel van hygge in het restaurant.

“We willen dat onze gasten zich op hun gemak voelen. Daarom heeft een aangenaam binnenklimaat met goede geluidsniveaus de hoogste prioriteit, en het valt niet te ontkennen dat we dat hier hebben bereikt. We ontvangen op beide punten veel positieve feedback, ”zegt Betina Heimann.

Tafels van verschillende grootte en details zoals een mooie, oude ladekast en een gevarieerde verzameling suikerpotten dragen bij aan het ontspannen en informele gevoel. Grote ramen bieden een prachtig uitzicht op het plein buiten, terwijl het grote houten terras, dat is toegevoegd als uitbreiding op de gevel, perfect is om buiten te dineren tijdens de warme zomermaanden.

Feiten

Project:
Restaurant Det Gamle Posthus in Brædstrup, Denemarken
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Zwart 207
Structuur:
Ultrafijn (1,0 mm houtwol)
Randafwerking:
5 mm schuine randen, K5
Montage:
Met Troldtekt structuur schroeven
Tekst & Foto
Tekst:
Publico
Foto:
Tommy Kosior, Troldtekt A/S