Nieuwe tekenkamer voor architect

Voor haar eigen onlangs gerenoveerde tekenkamer in Aarhus, koos CEBRA voor de ontwerpoplossing Troldtekt v-line, en daarmee ook voor een productvariant geproduceerd met een negatieve ecologische voetafdruk.

CEBRA voert wereldwijd opdrachten uit op het gebied van woningbouw, stedelijke ontwikkeling, onderwijs, bedrijfsleven en cultuur. Het tekenbureau is betrokken geweest bij een reeks spraakmakende projecten, waaronder de Nye-woningbouw in het noorden van Aarhus, Experimentarium in Kopenhagen en het Al Hosn Masterplan in Abu Dhabi.

Het tekenbureau is gevestigd in een oud industrieel gebouw dat charme en karakter uitstraalt in het centrum van Aarhus. Omdat de architecten echter meer behoefte hadden aan een multifunctionele kantooromgeving, werden meer vergaderruimten toegevoegd, evenals ontspanningszones en ruimten voor rustige concentratie.

Rustige oppervlakken met Troldtekt

Voor de herinrichting kozen de architecten voor Troldtekt's nieuwste ontwerpoplossing, Troldtekt v-line.

"We gingen voor Troldtekt vanwege de akoestische eigenschappen, aangezien de panelen zorgen voor een comfortabele nagalmtijd in de verschillende werkzones, en omdat het v-groef ontwerp in de lengterichting goed past bij de nieuwe interieurs," zegt Carsten Primdahl, een van de vier partners bij CEBRA.

Troldtekt v-line - in dit geval 1way in naturel grijs - is geïnstalleerd op de plafonds en op geselecteerde wandoppervlakken. "Troldtekt v-line heeft een verfijnde en eenvoudige uitstraling. De paneelverbindingen zijn discreet en de lange lijnen creëren een coherent en rustig oppervlak," zegt Carsten Primdahl.

De door CEBRA geïnstalleerde akoestische panelen zijn gebaseerd op de cementsoort FUTURECEM, die een negatieve CO2 voetafdruk heeft bij het meten van de grondstoffen, het transport ervan en de fabricage van de panelen. "Als consultants voor de bouwsector zijn wij ons bewust van onze plicht om de CO2 voetafdruk van de sector te helpen verminderen. Daarom zoeken we naar materialen met een lagere impact op het klimaat. Zowel voor projecten die we voor klanten uitvoeren, als voor onze eigen kantoren," zegt Carsten Primdahl.

Feiten

Project:
Renovatie van tekenkamer voor CEBRA Architects
Architekten:
CEBRA
Troldtekt producten
Plafondpanelen:
Troldtekt v-line 1way
Kleur:
Natuurlijk grijs (FUTURECEM)
Structuur:
Ultrafijn
Tekst & Foto
Tekst:
Publico
Foto:
Tommy Kosior, Troldtekt A/S