Moderne en aangename industriële sfeer

Op Kungsholmen in Stockholm vind je Dykaren 10 - een industrieel gebouw uit de late jaren 1800. Het pand huisvestte tot de jaren ’80 een bedrijf dat machines bouwde voor de Zweedse lucifer-industrie, tot het werd omgebouwd tot kantoren.

Er is nu gekozen voor een geheel nieuwe aanpak om het historische aspect te benadrukken terwijl het een nieuw, modern tintje aan het gebouw geeft. Bovendien heeft Nordnet hier onlangs besloten om haar nieuwe kantoren te vestigen.

Nordnet is een online bank die haar klanten helpt bij het sparen, beleggen en het behalen van hun financiële doelen. De nieuwe kantoren van het bedrijf omvatten 580 werkplekken, verdeeld over zes verdiepingen.

Het nieuwe kantoorgebouw, dat tevens het hoofdkantoor van het bedrijf is, heeft een open indeling gecombineerd met kleine vergaderkubussen voor individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten. Het pand wordt gekenmerkt door tal van glaspartijen en hoge plafonds en de grote raampartijen laten veel daglicht binnen. In combinatie met de zichtbare houten balken en de natuurlijke grijze kleurstelling benadrukt de algehele indruk de historische en industriële sfeer, maar met een moderne inslag.

Zachte klanken voor diverse werkdagen

De werkdag staat in het teken van het inspireren van klanten door het geven van informatie en begeleiding, het opzetten van sociale investeringsnetwerken en het leveren van een verscheidenheid aan online adviesdiensten. Het kantoor zal in principe zelden door klanten worden bezocht, maar het zal de partners van het bedrijf verwelkomen. Nordnet onderhoudt voornamelijk telefonisch en per e-mail contact met haar klanten. Daarom moet het geluidsniveau goed in balans zijn, zodat het personeel niet wordt afgeleid door de vele gesprekken die tegelijkertijd plaatsvinden in de kantoortuin, de werkplek voor een grote groep mensen. Ook om ervoor te zorgen dat de rustige werkomstandigheden voor de backoffice-medewerkers die aan hun administratieve taken werken niet wordt verstoort.

De akoestiek draagt ​​tegenwoordig bij aan een prettige werkomgeving

“In het oude kantoor vonden we het harde geluid van voetstappen echt onaangenaam. We hebben nu tapijten die zijn ontworpen om lawaai en het geluid van voetstappen te verminderen, en dat maakt echt een verschil. We hebben ook Troldtekt akoestische panelen op het plafond geïnstalleerd, waardoor het geluidsniveau veel lager is dan voorheen. Ik denk dat de bezoekers die hier komen dat ook merken. We hebben een prettige werkomgeving en een inspirerend kantoor”, vertelt Mikael Lindblom, Facility Manager bij Nordnet.

Feiten

Project:
Hoofdkantoor van Nordnet in Stockholm, Zweden
Architecten:
GA General Architecture
Klant:
Humlegården
Ontwerp bedrijf:
Rönnmarks Undertak AB
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Naturel grijs
Structuur:
Normaal (3.0 mm houtwol)
Randafwerking:
Rechte kanten, K0
Bevestiging:
Met Troldtekt schroeven
Tekst & Foto
Tekst:
Thorn Agency
Foto:
Thorn Agency