Schilderachtig uitzicht op het noorden en zonlicht vanuit het zuiden

Het familiehuis in Silkeborg, Denemarken, is ontworpen in synergie met de omgeving. De indeling maakt optimaal gebruik van het potentieel voor een prachtig uitzicht op het natuurlijke landschap rondom het perceel en voor daglichttoetreding in het interieur.

Een prachtig uitzicht op bossen en open landschap in het noorden en zonlicht dat vanuit het zuiden binnenstroom. Dat vroeg om een innovatief grondplan voor dit modernistische huis van 178 vierkante meter in de stad Silkeborg in centraal Jutland, Denemarken. Het heeft hetzelfde aantal kamers als een normale eengezinswoning, maar ze zijn niet traditioneel ingericht.

“De woonkamer en de keuken-eetkamer bevinden zich aan tegenovergestelde uiteinden van het huis. In het zuiden stroomt zonlicht de woonkamer binnen, terwijl u vanuit de keuken-eetkamer kunt genieten van het uitstekende uitzicht op het noorden. De ongewone indeling voegt karakter toe, ”zegt Henrik Dissing, directeur van HD Bolig, die het huis heeft gebouwd en ingericht.

“De grote ramen zijn effectief gebruikt in de keuken-eetkamer. Het voordeel van ramen op het noorden is dat ze erg groot kunnen zijn, omdat de zon er niet doorheen valt. In ons ontwerp hebben we hier optimaal gebruik van gemaakt. ”

De natuur is welkom
De gebruikte materialen in het huis zijn zo natuurlijk als maar kan. Kurkvloeren in de slaapkamers en Troldtekt plafonds door het hele huis contrasteren met harde oppervlakken, zoals de vloertegels in de keuken-eetkamer.

"Ik vind het belangrijk dat een nieuw gebouwd huis ook charmant en sfeervol is. Daarom hebben we gekozen voor natuurlijke materialen voor zoveel mogelijk oppervlakken in huis. We hebben ‘warme muren’ met een Kabe-afwerking gemaakt en akoestische plafonds van Troldtekt geïnstalleerd, die veel aangenamer zijn dan een koud gipsplaten plafond. De plafonds vervullen ook een belangrijke functie met betrekking tot de akoestische omgeving in huis, ”legt Henrik Dissing uit.

De grote ramen in de keuken-eetkamer creëren een naadloze overgang tussen de binnenruimte en het grote buitenterras, dat zich op hetzelfde niveau bevindt als de keukenvloer om het huis naadloos te laten opgaan in de natuurlijke buitenomgeving.

Feiten

Project:

Privéwoning in Silkeborg, Denemarken

Architecten:
HD Bolig
Klant:
HD Bolig
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Wit 101
Structuur:
Ultrafijn (1,0 mm houtwol)
Randafwerking:
5 mm schuine randen, K5
Montage:
Met Troldteks-schroeven
Tekst & Foto
Tekst:
Publico
Foto:
Anette Roien