Speels schoolgebouw dat het lawaai beperkt

Toen 600 studenten en 100 leraren naar hun nieuwe school verhuisden, veranderde het van naam en vorm.

Grevegårdsskolan in Göteborg wordt nu Frejaskolan genoemd. En de vorm, nou, die is allesbehalve loodrecht. Het idee van de architect om een school te creëren zonder achterkant, resulteerde in drie zeshoekige- met baksteen beklede gebouwen.

Drie zeshoeken, verbonden door een toegangsknooppunt
Frejaskolan bestaat uit drie zeshoeken die samen een speelse en gevarieerde binnenplaats omringen. De eigenlijke schoolgebouwen hebben een totale oppervlakte van 10.000 vierkante meter en hebben onderwijskamers voor leerlingen van kleuterklassen tot en met jaar 9.

Het idee van de gebouwen, die verbonden zijn door een toegangsknooppunt, is om een verscheidenheid aan buitenomgevingen voor de kinderen te creëren en uit te kijken op alle kanten van de grote site. Aan de buitenkant is de school sober maar speels. Dit is ook iets dat het interieurconcept kenmerkt. Verschillende ruimtes vormen omgevingen voor veiligheid, samenhorigheid en speelsheid en bieden veel inspiratie voor kinderen en leraren.

Zorgvuldig gekozen materialen
De gebouwen hebben een heldere structuur met aantrekkelijke buitenruimtes en goede verbindingen tussen binnen- en buitenomgevingen. De materiële keuzes zowel binnen als buiten zijn zorgvuldig geproduceerd om in goede staat te blijven en te verbeteren met de leeftijd.

Troldtekt akoestische panelen in wit en naturel grijs zijn binnen de school gebruikt als plafondbekleding, gemonteerd met behulp van het T24-profielsysteem. De oplossing vermindert effectief geluidsniveaus en creëert de voorwaarden voor welzijn en leren.

Feiten

Project:
Grevegård School in Göteborg, Zweden
Architecten:
Tengbom
Klant:

Stad Göteborg

Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Wit 101 & Naturel Grijs
Structuur:
Fijn (1,5 mm houtwol)
Randafwerking:
Rechte kanten, K0-S & 5 mm schuine randen, K5
Bevestiging:
Met T24-profielsysteem
Foto
Foto:
Albin Wahlgren / Thorn Creative Agency