School opgeknapt met respect voor architectuur

Linnéskolan, dat een centrale locatie heeft in de wijk Malmö in Limhamn, is uitgebreid gerenoveerd met respect voor de oorspronkelijke architectuur van de school.

Als muren konden spreken zouden die van Linnéskolan in Malmö meer dan 100 jaar schoolgeschiedenis kunnen vertellen. Het eerste gebouw werd gebouwd in 1904 en het gevoel van geschiedenis is voelbaar zodra je door de deuren stapt. Zichtbare stenen in verschillende tinten en patronen, evenals met de hand geschilderde decoraties dragen allemaal bij aan de algehele look en feel van de plek.

Linnéskolan onderging onlangs echter een grondige opknapbeurt, met als doel een verbeterde en actuele leeromgeving te creëren. De school heeft ca. 500 leerlingen in klassen 4-9, en het witte schoolgebouw omsluit een grote speelplaats, waar leerlingen kunnen spelen in verschillende speciaal ontworpen en motorisch stimulerende activiteitengebieden.

Rust om te leren

Bij Linnéskolan zijn Troldtekt akoestische panelen in naturel crème geïnstalleerd in een T-profielsysteem, waarbij elk paneel wordt omlijst door een metalen profiel. De lichte kleuren zijn een lust voor het oog en het akoestische plafond sluit goed aan bij de bestaande architectuur.

In de klaslokalen en loungeruimtes, waar leerlingen samenkomen om te socializen of in kleine groepjes te werken, was het belangrijk om een ​​binnenklimaat met een goede akoestiek te creëren.

 

Feiten

Project:
Linnéskolan in Malmö, Zweden
Architekten:
New Line Arkitekter
Troldtekt producten
Plafondpanelen:
Kleur:
Naturel crème
Structuur:
Fijn (1.5 mm houtwol)
Randafwerking:
Rechte kanten voor zichtbaar T-24 profiel, K0-S
Montage:
Met Troldtekt T-profielsysteem
Tekst & Foto
Tekst:
Publico
Foto:
BaraBild