Kleurrijke activiteit gezocht

Het was met een zekere melancholie dat de medewerkers van het verouderde zwembad in Neustadt am Rübenberge de laatste uitrusting voor de verhuizing hadden ingepakt. Dit gevoel werd echter gecompenseerd door de vreugde om plezier te hebben in het nieuwe binnen- en buitenzwembad met sauna. Na een bouwperiode van ongeveer twee jaar kunnen waterliefhebbers en saunabezoekers nu gebruikmaken van één van de beste zwembaden in de regio.

Het zwembad heeft zoveel te bieden. Meer dan 1.500 m2 wateroppervlak, verspreid over een ruimte die verdeeld is in een groot sportbad met een duikgebied, een groeps- en lesbad en een peuterbad. Een wellness-ruimte van 850 m2 met verschillende sauna's, een stoomkamer en infraroodkamer, een restaurant en een fitnessruimte laat niets te wensen over, zelfs niet tijdens een hele dag bezoek aan het Balneon.

Maar dat is niet alles. Een 70 meter lang “kanaal”, uitgerust met een timer en lichteffecten, loopt van de binnenruimte naar het openluchtzwembad. Een ander zwemkanaal in het buitengebied leidt naar het natuurbad met zandstrand, gebouwd uit een betonnen zwembad bekleed met speciale folie. Het is niet nodig om chloor te gebruiken omdat het water, net als het water uit het zwembad van de gedeelde saunaruimte, wordt behandeld in een extra zwembad.

Het nieuwe zwembad en de sauna zijn ideaal gelegen en gemakkelijk te bereiken, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. De site is toegankelijk via de hoofdingang die naar de foyer leidt. Hier kunnen bezoekers een eerste indruk krijgen van de kleurrijke drukte in het overdekte zwembad, dankzij het uitzicht dat geboden wordt door een groot raam.

Deze kleurigheid is echter niet beperkt tot het grote, gemakkelijk schoon te maken zwembad van roestvrij staal: een blik op het plafond onthult de vrolijke kleuren van de vochtbestendige Troldtekt houtwolcementpanelen, die bijdragen aan het plezier van de ervaring. Naast het positieve esthetische effect van de panelen (gemaakt van gecertificeerd hout uit Deense bossen en cement gewonnen uit Deense minerale bronnen), biedt Troldtekt ook akoestische voordelen door de nagalmtijd te verminderen.

Feiten

Project:

Balneon | Binnen- en buitenzwembad met sauna in Rübenberge, Duitsland

Architecten:
pbr Planungsbüro Rohling AG, Osnabrück, Duitsland
Klant:
Wirtschaftsbetriebe Neustadt am Rübenberge GmbH
Troldtekt Producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
RAL 1008060, RAL 1007050, RAL 2105030, RAL 2106010, RAL 0858080
Structuur:
Extreem fijn (0,5 mm houtwol)
Randafwerking:
5 mm schuine randen, K5
Montage:
Met Troldtekt schroeven
Tekst & Foto
Tekst:
Olaf Wiechers
Foto:
Torben Weiß, Olaf Wiechers, Fotodesign Bierwagen