Kapermolen Hasselt

In 2016 werd het vernieuwde zwembad Kapermolen in Hasselt geopend. Burgemeester Hilde Claes kwam het zwembad persoonlijk inhuldigen.

De totale oppervlakte van het zwembad is verdubbeld en biedt nu plaats aan maximaal 3000 zwemmers. Het zwembadcomplex omvat een groot sportbad van 25 bij 20 meter. De bodem van het zwembad kan bewegen, wat ideaal is voor duikers. Bezoekers kunnen ook gebruik maken van een klein sportbad van 25 bij 10 meter, een wildwaterbaan, een kinderbad en een golfslagbad. Bij mooi weer kan men buiten zwemmen in het olympische buitenzwembad, genieten van de ligweide of de Bermuda Beach Bar.

Toegankelijk en duurzaam

Het complex werd ook veel toegankelijker gemaakt. “Het complex is bijvoorbeeld veel beter uitgerust voor mensen met een handicap”, zegt de burgemeester. "Er is een mobiele lift voorzien om mensen met een handicap te helpen bij het in- en uitstappen van elk zwembad." Een belangrijk punt was ook energiebesparing. Er is driedubbele beglazing, een automatische rolluik over het buitenzwembad en goede isolatie in de muren. Dit alles resulteert in een stuk minder energieverbruik. Het nieuwe complex is daardoor veel duurzamer dan het vorige.

Troldtekt panelen werden gebruikt voor delen van het plafond van het overdekte zwemgedeelte.

Feiten

Project:
Kapermolen in Hasselt, België
Architekten:
Artabel Architects & Engineers + Polo Architects
Klant:
Municipality of Hasselt
Troldtekt producten
Plafondpanelen:
Troldtekt akoestische panelen
Kleur:
Naturel crème
Structuur:
Fijn (1,5 mm houtwol)
Randafwerking:
Rechte kanten, K0
Tekst & Foto
Tekst:
Pressential Ltd.
Foto:
Maria Bax