Nieuwe designserie onder finalisten voor de Danish Design Award

19.03.2020

De hele serie nieuwe Troldtekt®-designoplossingen behoort dit jaar tot de finalisten voor de nationale designprijs van Denemarken. De oplossingen maken het mogelijk om een goede akoestiek te combineren met een scala aan onderscheidende ontwerpen. De serie heeft al twee toonaangevende designprijzen gewonnen in Duitsland.

Een akoestisch plafond met groeven in lengterichting, elegante houten strips of unieke patronen. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige of een expressieve look, de serie Troldtekt® designoplossingen voegt een onderscheidende stijl toe aan plafonds en wanden. De nieuwe serie omvat negen verschillende ontwerpen en de jury van de Danish Design Award heeft de serie geselecteerd als finalist voor de nationale designprijs van dit jaar.

De prijs wordt op 2 juni uitgereikt tijdens een ceremonie die wordt gehouden door de Confederation of Danish Industry. De designserie van Troldtekt concurreert in de categorie ‘Feel good - Product’, die volgens de Danish Design Award een ‘design award is voor oplossingen die zeer esthetisch of elegant zijn en tegelijkertijd een nuttige functie bieden. '

“De designoplossingen markeren een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis. In de afgelopen jaren hebben we onze originele Troldtekt akoestische panelen continu ontwikkeld om architecten meer vrijheid te geven om akoestiek, esthetiek en een gezond binnenklimaat te combineren bij het ontwerpen van binnenruimtes. Ik ben er trots op dat onze hele productlijn in de race is voor de toonaangevende designprijs van Denemarken '', zegt Peer Leth, CEO bij Troldtekt A / S

Troldtekt lanceerde de nieuwe designserie in 2019 en heeft al de twee toonaangevende Duitse designprijzen gewonnen, de ICONIC Award 2019 en German Design Award 2020.

Focus op het volledige akoestische oppervlak

Net als de klassieke Troldtekt akoestische panelen, zijn alle Troldtekt designoplossingen gemaakt van de Deense natuurlijke materialen hout en cement. De panelen ontlenen hun unieke uitstraling aan de nabewerking met bijvoorbeeld CNC-bewerkingstechniek. De serie is industrieel geproduceerd en daardoor tegen scherpe prijzen verkrijgbaar.

“Elke oplossing is bedoeld om een compleet akoestisch oppervlak te vormen, groot of klein. “We hebben er ook bewust voor gezorgd dat elke designoplossing flexibel is, wat betekent dat de panelen kunnen worden gecombineerd voor meer variatie in het ontwerp. "We hebben geprobeerd een synergie van vorm en functie te creëren in een zeer breed scala aan producten", zegt Michael Christensen, in-house architect bij Troldtekt en verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe serie.

Bekijk de volledige serie Troldtekt designoplossingen

FEITEN: Over de Danish Design Award 2020

De jury van de Danish Design Award eert design in 14 categorieën. Een extra categorie is ‘Keuze van het publiek’, waarbij het publiek de winnaar kiest. De jury bestaat uit 15 leden uit binnen- en buitenland met uitgebreide kennis en ervaring in design en business. De prijzen worden uitgereikt in een samenwerking tussen Design Denmark en het Danish Design Center.

De producten en oplossingen die meedoen, worden doorgaans beoordeeld op basis van vier criteria:

  • Economische impact - Levert de oplossing waarde op voor mensen, bedrijven en de samenleving?
  • Contextuele aanpassing - weerspiegelt het een begrip voor de behoeften en levenssituatie van de gebruikers?
  • Mate van innovatie - is het nieuw, waarde-creërend en zal het waarschijnlijk als inspiratie dienen voor anderen?
  • Ontwerpkwaliteit - Vertoont de uitvoering vakmanschap en esthetische kwaliteiten?

Lees meer op de website van de Danish Design Award