Demonteerbar designplafond wint German Design Award

Troldtekt tiles T24 is een mooi akoestisch plafond dat zonder gereedschap of schroeven eenvoudig te monteren en demonteren is. Het plafond is verkrijgbaar in een variant op basis van CO2 -gereduceerd cement en is uitgeroepen tot winnaar van een German Design Award 2024.

05.12.2023

Al voor de lancering wint het designplafond Troldtekt tiles T24 bij de prestigieuze German Design Award 2024. De jury heeft het product uitgeroepen tot winnaar in de categorie Excellent Product Design – Building and Elements.

– We zijn bijzonder vereerd dat we een German Design Award hebben gewonnen. Het is een prijs die we al eerder hebben ontvangen voor onze designoplossingen en we weten daarom dat deze prijs vooral de interesse wekt van architecten en professionele bouwers", zegt Michael Heeager Nystrup, CEO van Troldtekt A/S.

De keuze voor Troldtekt tiles T24 geeft u een ruimte met een goede akoestiek en mooie patronen. Met een verlaagd en volledig demonteerbaar plafond, zijn montage en installaties boven het akoestische plafond eenvoudig te controleren.

De German Design Award gaat specifiek naar Troldtekt tiles T24 op basis van het CO2 -gereduceerde cementtype FUTURECEM™.

– We zien een groot potentieel in het ontwikkelen van nieuwe producten die design, flexibiliteit, akoestiek, binnenklimaat en CO2 -gereduceerd cement combineren. Allemaal elementen waar bouwers en architecten veel aandacht aan besteden, vervolgt Michael Heeager Nystrup.

 

Eenvoudig te monteren – geen schroeven

Troldtekt tiles T24 is een aanvulling op de andere designseries van Troldtekt. In tegenstelling tot de andere producten in de serie worden de akoestische panelen zichtbaar gemonteerd in het T24-railsysteem. Dit betekent dat u geen gereedschap of schroeven nodig hebt waardoor het plafond ook gemakkelijk weer kan worden gedemonteerd.

De akoestische panelen zijn een aangepaste 25 millimeter-variant van het designproduct Troldtekt tiles, met gefreesde groeven op het oppervlak waardoor een patroon van rechthoekige velden ontstaat. Bij het monteren van twee panelen naast elkaar, ontstaat er dus een extra groef die past op de T24-rail. De rails worden zichtbaar omhooggetrokken in het plafond, wat een nagenoeg naadloze uitstraling geeft.

 

Een kleinere CO2-voetafdruk

Troldtekt lanceerde in het voorjaar van 2022 nieuwe akoestische panelen op basis van FUTURECEM  en dit nieuwe cementtype vervangt vanaf de jaarwisseling al het grijze cement bij de productie van de Troldtekt-panelen.

Troldtekt op basis van FUTURECEM heeft over de gehele levenscyclus van het product een CO2-voetafdruk die respectievelijk 26 en 38 procent lager is dan die van Troldtekt op basis van grijs en wit cement.

De winnaars van de German Design Award ontvangen de prijs officieel tijdens een awardshow van de German Design Council in januari 2024.

SPECIFICATIES: Drie voordelen van Troldtekt tiles T24

 

Eenvoudig te monteren en demonteren

In het T24-ophang-railsysteem worden de Troldtekt akoestische panelen zonder gereedschap of schroeven opgehangen. Dit betekent een volledig demonteerbaar plafond. 

 

Patroon naar keuze

U kiest zelf of elk akoestisch paneel vier of zeven gefreesde groeven heeft. Aan alle vier de zijden van het paneel is een halve groef gefreesd zodat er bij het monteren van twee panelen naast elkaar een groef ontstaat die past bij het T24-profiel. Als u bepaalde panelen draait, krijgt het plafond een gevarieerdere uitstraling.

 

Twee kleuropties

De akoestische panelen voor Troldtekt tiles T24 zijn verkrijgbaar in twee standaardkleuren: wit 101 en zwart 207 (FUTURECEM). Het ophangsysteem is ook verkrijgbaar in wit en zwart en matcht met de kleur van de akoestische panelen.