Troldtekt akoestische panelen zijn nu verkrijgbaar in de nieuwe kleur Clay

Troldtekt's nieuwe kleur, Clay, geeft onze akoestische panelen de kenmerkende warme tint die we associëren met dit natuurlijke materiaal. De kleur is bijzonder geschikt voor akoestische panelen op basis van FUTURECEM™ cement, waardoor een uniforme kleur met een warme gloed wordt bereikt.

27.06.2023

Troldtekt lanceert nu een compleet nieuwe kleur - we noemen het Clay 210 - geschikt voor het schilderen van Troldtekt panelen op basis van FUTURECEM.

"Sinds we de nieuwe Troldtekt panelen op basis van FUTURECEM hebben gelanceerd, is de vraag van ontwikkelaars en architecten gestaag toegenomen. De organische expressie, met zijn iets warmere gloed, past goed in het ontwerp van veel gebouwen," zegt Michael Christensen, in-house architect bij Troldtekt A/S.

"Met onze grondstoffen, hout en cement, is het mogelijk geworden om verschillende tinten te introduceren in ongeverfde Troldtekt panelen. Ze verven met Clay zorgt voor een expressie die de karakteristieke kleur van de gecalcineerde klei behoudt en zorgt ervoor dat niet alleen de individuele panelen, maar ook het gehele oppervlak een uniforme uitstraling hebben," voegt hij eraan toe.

Flexibele ontwerpoplossingen

De traditionele Troldtekt akoestische panelen en Troldtekt designoplossingen gebaseerd op FUTURECEM zijn beide beschikbaar. Dit maakt het ook mogelijk om alle verschillende soorten panelen in Clay te laten verven.

Troldtekt heeft het proces opgestart voor het verkrijgen van Cradle to Cradle certificering voor Troldtekt akoestische panelen in Clay - en we verwachten dat de certificering binnenkort wordt afgerond. Alle Troldtekt akoestische panelen in natuurlijke en standaard kleuren zijn al Cradle to Cradle gecertificeerd op Gold niveau.

Troldtekt gebaseerd op FUTURECEM heeft een CO2-voetafdruk voor de volledige productlevenscyclus die respectievelijk 26 en 38 procent lager is dan die van Troldtekt akoestische panelen gebaseerd op grijs en wit cement. 

Lees meer over Troldtekt op basis van FUTURECEM