Thema's

Bij Troldtekt leggen we constant de focus op  actuele trends binnen de onderwerpen akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Deze pagina bevat een overzicht van de verschillende thema's die we hebben gepubliceerd. Hier kunt u over van alles leren, van het akoestiek in restaurants, to duurzam bouwen, door middel van inspirerende artikels, foto's en interviews met architecten en vooraanstaande onderzoekers.

Troldtekt Newsletter

THEMA: Het ontwerpen van de zwemcentra van morgen

Zwemmen en watersport zijn populaire activiteiten bij alle leeftijden en op alle vaardigheidsniveaus - en veel oude centra worden gerenoveerd en er worden nieuwe gebouwd.

In een nieuw online thema brengt Troldtekt kennis, trends en voorbeelden samen die kunnen helpen bij het ontwerp van zwemcentra in 2021.

THEMA: Architectonische schoonheid

Een zinvolle combinatie van functie en design. Een link tussen het stadsleven en de gebouwen. Kunst op plafonds en muren.

In een nieuwe online thema benadrukt Troldtekt, met behulp van experts, het concept van architectonische schoonheid. Lees onder meer over het belang van esthetiek in toonaangevende certificatieschema's voor duurzaam bouwen.

THEMA: Gezondheid en binnenklimaat van gebouwen

Hoewel duurzaam bouwen in opkomst is, weten nog steeds grote hoeveelheden van de schadelijke stoffen in bouwmaterialen erdoor te glippen in nieuwbouw en renovatie.

In een nieuw online thema van Troldtekt A / S presenteren experts hun mening over de gezondheid van materialen en het binnenklimaat - en mogelijke oplossingen voor de uitdagingen.

Thema: Creëer architectuur voor sport en beweging

Scholen ontworpen voor beweging en binnenruimtes voor parkour en straatvoetbal; in 2020 vinden sport en beweging plaats in nieuwe omgevingen. Het is belangrijk dat de faciliteiten zijn ontworpen voor fysieke activiteit en lawaai - maar toch met gevoel voor esthetiek. Lees meer in een nieuw online thema van Troldtekt.

Thema: Duurzame bouwcertificeringen

Gebouwen waarvan is gedocumenteerd dat ze duurzaam zijn, bieden voordelen voor het milieu, gebruikers en ontwikkelaars. In een online thema richt Troldtekt zich op de voordelen van certificeringen voor duurzaam bouwen. Het thema omvat interviews met experts van Henning Larsen Architects en Ramboll, inspiratie van duurzame gebouwen in Noord-Europa en nieuws over de bijdrage van Troldtekt aan de toonaangevende certificeringen.

 

Thema: Meer hout in de bouw

Hout is een gezond, elegant en flexibel natuurlijk materiaal dat een positieve bijdrage levert aan de ecologische voetafdruk. Wanneer het hout FSC®-gecertificeerd is, kunnen ontwikkelaars en consultants aantonen dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

In een nieuw online thema bekijkt Troldtekt de voordelen van bouwen met hout.

Thema: Bouw betere kinderopvanginstellingen

Het aantal kinderen neemt toe in verschillende Noord-Europese landen, dus ook de behoefte aan nieuwe kinderzorginstellingen. Het is belangrijk om het perspectief van de kinderen mee te nemen in het ontwerp van de nieuwe instellingen. Ook moet de architectuur de ontwikkeling van lichaam en geest ondersteunen. Dit zeggen twee ervaren architecten, professor Jens Ludloff en Nathalie Dziobek-Bepler, in een nieuw thema van Troldtekt A / S.

Thema: Superieure akoestiek met elegant ontwerp

Het nieuwe assortiment van designoplossingen biedt architecten een geweldige mogelijkheid om de uitstekende akoestiek van Troldtekt houtwolcementpanelen te combineren met een unieke uitstraling.

In een nieuw online thema geeft Troldtekt A / S de architect achter de nieuwe designoplossingen de gelegenheid om erover te praten - en te laten zien hoe ze worden gebruikt in prachtige gebouwen.

Thema: Zwemmen in goede architectuur

Hoe ontwerp je een zwemcentrum dat voldoet aan de behoeften van topzwemmers, speelse kinderen en wellnessbezoekers?

In een nieuw thema kijkt Troldtekt A / S naar mogelijke oplossingen. Het thema omvat interviews met een expert en architecten - evenals reportages van succesvolle zwemcentra en buitenzwembaden.

Thema: Kom naar Kopenhagen

Welke stad zou je in 2019 moeten bezoeken? Volgens Lonely Planet - 's werelds toonaangevende reisgids - moet Kopenhagen bovenaan je lijstje staan.

De titel van topstad in 'Best in Travel 2019' is opnieuw een triomf voor de Deense hoofdstad, die in de afgelopen jaren herhaaldelijk is gepromoot door experts op het gebied van architectuur, gastronomie en duurzaamheid. 'Kom naar Kopenhagen' met dit online Troldtekt thema.

Thema: Zwart is het nieuwe zwart

Architectuur met zwarte materialen kan een speciale intieme sfeer creëren.
In dit online thema kunt u lezen hoe zwarte plafonds en massieve materialen steeds populairder worden in het interieurontwerp.

Thema: Helende architectuur

En kan de juiste indeling van een psychiatrisch ziekenhuis het gebruik van fysieke fixatie minimaliseren? In dit thema bieden experts hun kijk en antwoorden op deze vragen.

Thema: Architectuur in de Hoofdstad van Cultuur

Europa heeft Aarhus in het zicht als Europese Hoofdstad van Cultuur in 2017. De creatieve beroepen van de stad genieten van de spotlight, inclusief een breed scala aan architectenbureaus, groot en klein.

In dit thema leggen we de focus op de architectuur in Aarhus en introduceren we de biënnale Rising Architecture week, alsook de transformatie van de noordelijke havenregio’s in Aarhus tot aantrekkelijk stedelijk district etc.

Thema: Tranformatie

Ongeveer 40% van Europa’s materiaal- en energieconsumptie gaat naar de bouw. Gezonde, duurzame materialen gebruiken en gebouwen ombouwen voor nieuwe doeleinden biedt ons de mogelijkheid tot beter gebruik van bronnen.

In dit nieuwe thema kunt u lezen over het hergebruik van materialen op het hoogst mogelijke waarde niveau, leren over de twee essentiële concepten in duurzaam bouwen: levensduurkosten en levensduurbeoordeling, en inspiratie vinden in voorbeelden van succesvolle transformatieprojecten.

Thema: Innovatie

Innovatie maakt deel uit van het werk van architecten. Dat zijn de woorden van Lone Wiggers, architect en partner bij architectuurfirma C.F. Møller. Lees het complete interview in dit nieuwe thema, waarin ook de CEO van de German Design Council, Andrej Kupetz, zijn zicht geeft op nieuwe design trends.

Troldtekt’s eigen wedstrijd, de Troldtekt Award 2016, heeft veel innovatieve inzendingen van architectuur- en designstudenten van over de hele wereld ontvangen. Bekijk het winnende project en lees meer over de wedstrijd.

Thema: Kantoren

Skye vergaderingen en kennis delen via de mobiele telefoon. Digitale manieren van samenwerken stellen nieuwe eisen aan het design, de akoestiek en het binnenklimaat van het eigenlijke kantoor.

Lees een interview met Philip Tidd, een expert op het gebied van kantoordesign bij Gensler, een wereldwijd consulting bedrijf. Hij benadrukt dat het kantoor van de toekomst verschillende plekken moet hebben waar werknemers zich kunnen concentreren, samen kunnen werken en leren.

Thema: Restaurants

Wist u dat geluid en muziek van invloed zijn op onze smaak? En dat een slechte akoestiek tot een verlies van sterren kan leiden bij de beoordeling van restaurants?

Thema: Ontwerp

Natuurlijke basismaterialen zoals steen en hout worden steeds wijder verbreid gebruikt in de mondiale architectuur. Bij correct gebruik, kunnen dergelijke materialen het ontwerp van een gebouw verbeteren, terwijl ook de ervaring voor de gebruikers verbeterd. Chileense architect en hoofdredacteur van archdaily, David Basulto, praat hierover op deze themapagina.

Thema: Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen kan worden gemeten met behulp van een aantal verklaringen die in de afgelopen jaren zijn geïntroduceerd.

Op deze thema pagina, beschrijft Associate Professor Tine Steen Larsen - doctoraat aan de Universiteit van Aalborg in Denemarken - de vijf belangrijkste certificeringen. Daarnaast kunt u lezen over Google's nieuwe database Portico, die het gemakkelijk maakt om slimme en gezonde materialen voor Google's gebouwen te kiezen.