Thema's

Bij Troldtekt leggen we constant de focus op  actuele trends binnen de onderwerpen akoestiek, binnenklimaat, architectuur en duurzaam bouwen.

Deze pagina bevat een overzicht van de verschillende thema's die we hebben gepubliceerd. Hier kunt u over van alles leren, van het akoestiek in restaurants, to duurzam bouwen, door middel van inspirerende artikels, foto's en interviews met architecten en vooraanstaande onderzoekers.

Troldtekt Newsletter

THEMA: Restaurants

Wist u dat geluid en muziek van invloed zijn op onze smaak? En dat een slechte akoestiek tot een verlies van sterren kan leiden bij de beoordeling van restaurants?

THEMA: Zwemcentra en buitenbaden

Zwemmen en watersport zijn populaire activiteiten bij alle leeftijden en op alle vaardigheidsniveaus - en veel oude centra worden gerenoveerd en er worden nieuwe gebouwd.

In een nieuw online thema brengt Troldtekt kennis, trends en voorbeelden samen die kunnen helpen bij het ontwerp van zwemcentra in 2021.

THEMA: Ontwerp en innovatie in architectuur

Een zinvolle combinatie van functie en design. Een link tussen het stadsleven en de gebouwen. Kunst op plafonds en muren.

In een nieuwe online thema benadrukt Troldtekt, met behulp van experts, het concept van architectonische schoonheid. Lees onder meer over het belang van esthetiek in toonaangevende certificatieschema's voor duurzaam bouwen.

THEMA: Gezondheid en binnenklimaat van gebouwen

Hoewel duurzaam bouwen in opkomst is, weten nog steeds grote hoeveelheden van de schadelijke stoffen in bouwmaterialen erdoor te glippen in nieuwbouw en renovatie.

In een nieuw online thema van Troldtekt A / S presenteren experts hun mening over de gezondheid van materialen en het binnenklimaat - en mogelijke oplossingen voor de uitdagingen.

THEMA: Architectuur voor sport en beweging

Scholen ontworpen voor beweging en binnenruimtes voor parkour en straatvoetbal; in 2020 vinden sport en beweging plaats in nieuwe omgevingen. Het is belangrijk dat de faciliteiten zijn ontworpen voor fysieke activiteit en lawaai - maar toch met gevoel voor esthetiek. Lees meer in een nieuw online thema van Troldtekt.

THEMA: Duurzame bouwcertificeringen

Gebouwen waarvan is gedocumenteerd dat ze duurzaam zijn, bieden voordelen voor het milieu, gebruikers en ontwikkelaars. In een online thema richt Troldtekt zich op de voordelen van certificeringen voor duurzaam bouwen. Het thema omvat interviews met experts van Henning Larsen Architects en Ramboll, inspiratie van duurzame gebouwen in Noord-Europa en nieuws over de bijdrage van Troldtekt aan de toonaangevende certificeringen.

 

THEMA: Hout in de bouw

Hout is een gezond, elegant en flexibel natuurlijk materiaal dat een positieve bijdrage levert aan de ecologische voetafdruk. Wanneer het hout FSC®-gecertificeerd is, kunnen ontwikkelaars en consultants aantonen dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

In een nieuw online thema bekijkt Troldtekt de voordelen van bouwen met hout.

THEMA: Betere kinderopvanginstellingen

Het aantal kinderen neemt toe in verschillende Noord-Europese landen, dus ook de behoefte aan nieuwe kinderzorginstellingen. Het is belangrijk om het perspectief van de kinderen mee te nemen in het ontwerp van de nieuwe instellingen. Ook moet de architectuur de ontwikkeling van lichaam en geest ondersteunen. Dit zeggen twee ervaren architecten, professor Jens Ludloff en Nathalie Dziobek-Bepler, in een nieuw thema van Troldtekt A / S.

THEMA: Architectuur in de grote steden

Welke stad zou je in 2019 moeten bezoeken? Volgens Lonely Planet - 's werelds toonaangevende reisgids - moet Kopenhagen bovenaan je lijstje staan.

De titel van topstad in 'Best in Travel 2019' is opnieuw een triomf voor de Deense hoofdstad, die in de afgelopen jaren herhaaldelijk is gepromoot door experts op het gebied van architectuur, gastronomie en duurzaamheid. 'Kom naar Kopenhagen' met dit online Troldtekt thema.

THEMA: Donkere plafonds

Architectuur met zwarte materialen kan een speciale intieme sfeer creëren.
In dit online thema kunt u lezen hoe zwarte plafonds en massieve materialen steeds populairder worden in het interieurontwerp.

THEMA: Helende architectuur

En kan de juiste indeling van een psychiatrisch ziekenhuis het gebruik van fysieke fixatie minimaliseren? In dit thema bieden experts hun kijk en antwoorden op deze vragen.

THEMA: Tranformatie

Ongeveer 40% van Europa’s materiaal- en energieconsumptie gaat naar de bouw. Gezonde, duurzame materialen gebruiken en gebouwen ombouwen voor nieuwe doeleinden biedt ons de mogelijkheid tot beter gebruik van bronnen.

In dit nieuwe thema kunt u lezen over het hergebruik van materialen op het hoogst mogelijke waarde niveau, leren over de twee essentiële concepten in duurzaam bouwen: levensduurkosten en levensduurbeoordeling, en inspiratie vinden in voorbeelden van succesvolle transformatieprojecten.