Over Troldtekt® producten

Troldtekt® akoestische panelen

Troldtekt akoestische panelen bestaan uit het natuurlijke materiaal hout en cement, gewonnen uit Deense minerale bronnen.

De combinatie van hout en cement resulteert in de unieke geluidsabsorberende eigenschappen van Troldtekt en zorgt voor een goede akoestiek in elke ruimte.

Het materiaal heeft een natuurlijke veerkracht, is bestand tegen vochtige omgevingen en biedt tegelijkertijd een effectieve brandveiligheid.

Troldtekt is een natuurlijk product met gedocumenteerde duurzaamheid gedurende de hele levenscyclus.

Over Troldtekt producten

6 goede redenen

Goede akoestiek, binnenklimaat, gedocumenteerde duurzamheid, effectieve brandbescherming, natuurlijke sterkte en flexibele designopties zijn 6 goede redenen om voor Troldtekt akoestische panelen te kiezen.

Troldtekt is verkrijgbaar in een groot aantal combinaties die variëren van oppervlaktestructuur, randafwerking, installatiesystemen, kleuren, afmeting en dikte.

Troldtekt Wood Shavings

Natuurlijke bestanddelen

Troldtekt is een cementgebonden houtwolplaat, gemaakt van gecertificeerd hout (houtwol), een 100% natuurlijk materiaal, en cement gewonnen uit Deense minerale bronnen.

Het recept voor Troldtekt akoestische platen is zo simpel als het lijkt: door houtwol en cement te mengen, creëren we houtwolcement. Dit combineert de sterkte van cement met de natuurlijke eigenschappen van hout.

Structuren en kleuren

De oppervlaktestructuur van Troldtekt wordt bepaald door de breedte van de houtvezels (houtwol).

Troldtekt producten zijn beschikbaar in vier verschillende  structuren; extreem fijn (0,5 mm), ultrafijn (1 mm), fijn (1,5 mm) en normaal (3 mm).

Troldtekt panelen zijn onbehandeld en compleet natuurlijk. De akoestische platen bestaan uit houtvezels, gemengd met witte of grijze cement. Hiervan produceren we twee basiskleuren: naturel crème en naturel grijs.

Gespoten Troldtekt platen zijn beschikbaar in elke RAL/NCS kleur code.

Troldtekt textures and colours

Randafwerkingen

Door de juiste randafwerkingen te kiezen, kunt u de esthetische eigenschappen van de ruimte bepalen.

Op deze pagina, kunt u het complete scala randafwerkingen kiezen dat Troldtekt biedt.

Over Troldtekt producten
Troldtekt Outdoor Storage

Opslag en acclimatisatie

Troldtekt is een natuurlijk materiaal, bestaand uit ongeveer 50% hout. Daarom kunnen de platen "werken", terwijl ze zich aanpassen aan de omgevingsomstandigheden, zoals temperatuur en vochtgehalte.

U moet daarom de platen pas installeren als het gebouw dicht is en de verwarming ingeschakeld is.

Montage

Om te verzekeren dat u het best mogelijke resultaat bereikt, is het belangrijk dat u de Troldtekt platen correct opslaat en dat u onze montage-instructies opvolgt, wanneer u het Troldtekt plafond installeert.

Troldtekt installation
Troldtekt CE Labeling

CE-markering en CPR

Troldtekt is CE-gecertificeerd in overeenstemming met de Europese productstandaard voor mineraal gebonden houtwolplaten EN 13168 en de Europese productstandaard voor verlaagde plafonds. Een CE merkteken geeft aan dat het bouwproduct legaal verkocht mag worden en voldoet aan de norm waar het aan refereert.

De producent moet documenteren dat aan de standaard producteisen  voldaan wordt door: Typetesten, gedocumenteerde productiecontrole en Declaration of Performance (DoP) & CE markering.

Op deze pagina kunt u meer lezen over het CE-keurmerk, CPR (Construction Product Regulation), DoP en EPD (Environment Product Declaration).