Over Troldtekt® producten

Troldtekt® akoestische platen

Troldtekt akoestische panelen zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen, hout en cement. De structuur van Troldtekt panelen biedt een basis voor een uitstekende geluidsabsorptie. Troldtekt akoestische plafond-en wandpanelen zorgen daardoor voor een optimale akoestiek.

Goede akoestiek, brandveiligheid, duurzaamheid,  een gezond binnenklimaat, eenvoudige installatie, hoge duurzaamheid evenals thermische oplossingen zijn enkele van de Troldtekt producteigenschappen. Troldtekt is verkrijgbaar in een groot aantal combinaties die variëren van oppervlaktestructuur, randafwerking, installatiesystemen, kleuren, afmeting en dikte.

Over Troldtekt producten
Troldtekt Wood Shavings

Natuurlijke bestanddelen

Troldtekt is een cementgebonden houtwolplaat, gemaakt van natuurlijke materialen - hout (houtwol) en cement.

Het recept voor Troldtekt akoestische platen is zo simpel als het lijkt: door houtwol en cement te mengen, creëren we houtwolcement. Dit combineert de sterkte van cement met de natuurlijke eigenschappen van hout.

Structuren en kleuren

De oppervlaktestructuur van Troldtekt wordt bepaald door de breedte van de houtvezels (houtwol). Troldtekt producten zijn beschikbaar in vier verschillende  structuren; extreem fijn (0,5 mm), ultrafijn (1 mm), fijn (1,5 mm) en normaal (3 mm).

Troldtekt panelen zijn onbehandeld en compleet natuurlijk. De akoestische platen bestaan uit houtvezels, gemengd met witte of grijze cement. Hiervan produceren we twee basiskleuren: naturel crème en naturel grijs.

Gespoten Troldtekt platen zijn beschikbaar in elke RAL/NCS kleur code.

Troldtekt textures and colours

Randafwerkingen

Door de juiste randafwerkingen te kiezen, kunt u de esthetische eigenschappen van de ruimte bepalen.

Op deze pagina, kunt u het complete scala randafwerkingen kiezen dat Troldtekt biedt.

Over Troldtekt producten
Troldtekt Outdoor Storage

Opslag en acclimatisatie

Troldtekt is een natuurlijk materiaal, bestaand uit ongeveer 50% hout. Daarom kunnen de platen "werken", terwijl ze zich aanpassen aan de omgevingsomstandigheden, zoals temperatuur en vochtgehalte. U moet daarom de platen pas installeren als het gebouw dicht is en de verwarming ingeschakeld is.

Montage

Om te verzekeren dat u het best mogelijke resultaat bereikt, is het belangrijk dat u de Troldtekt platen correct opslaat en dat u onze montage-instructies opvolgt, wanneer u het Troldtekt plafond installeert.

Troldtekt installation
Troldtekt CE Labeling

CE-markering en CPR

Troldtekt is CE-gecertificeerd in overeenstemming met de Europese productstandaard voor mineraal gebonden houtwolplaten EN 13168 en de Europese productstandaard voor verlaagde plafonds. Een CE merkteken geeft aan dat het bouwproduct legaal verkocht mag worden en voldoet aan de norm waar het aan refereert.

De producent moet documenteren dat aan de standaard producteisen  voldaan wordt door: Typetesten, gedocumenteerde productiecontrole en Declaration of Performance (DoP) & CE markering.

Op deze pagina kunt u meer lezen over het CE-keurmerk, CPR (Construction Product Regulation), DoP en EPD (Environment Product Declaration).

 

Sound absorption values

Geluidsabsorptie waarden

Vind geluidsabsorptie waarden voor verschillende soorten constructies met Troldtekt en Troldtekt Plus platen. De gemiddelde waarden worden online gepresenteerd en u kunt een PDF bestand downloaden met gedetailleerde waarden voor elke constructie. Klik op één van de onderstaande links.