Medische kliniek met zachte tonen

In de voormalige opnameafdeling in het ziekenhuis van Frederikshavn heeft architectenbureau Hovaldt een moderne en uitnodigende medische kliniek met ideale faciliteiten ontworpen.

Troldtekt akoestische plafonds in zorggebouwen
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Ondanks de locatie is de eerste indruk van de medische kliniek allesbehalve die van een ziekenhuisomgeving. Warme materialen, vriendelijke kleuren en groene planten zijn veelvuldig  gebruikt.

Er zijn verschillende huisartsen gevestigd in de medische kliniek van Frederikshavn. De faciliteiten zijn uitgebreid om ruimte te maken voor het trainen van artsen, een vroedvrouw, een fysiotherapeut en verschillende verpleegkundigen.

De indeling van het interieur is zeer flexibel, met zorgvuldig gebruik van de consultatieruimten. Er is een spoedafdeling in het centrum van de kliniek, waar alle bijbehorende apparatuur is geïnstalleerd.

Warme interieurelementen

Troldtekt akoestische panelen zijn in alle kamers gebruikt, waardoor letterlijk rust wordt gebracht in de medische kliniek - waar de akoestiek een belangrijke factor is in de wacht- en spreekkamers.

Architectenfirma Hovaldt heeft in nauw overleg met de artsen de gastvrije en warme stijl gecreëerd die de pas gerenoveerde kliniek doordringt.

De wachtruimtes zijn ontworpen als kleine nissen, waarin houten strips de vriendelijke sfeer benadrukken. Hout is ook gebruikt voor de vloeren in de spreekkamers. Zachte blauwe en groene tinten complementeren het hout en voegen variatie toe aan de kamers.

De plafonds zijn ook zorgvuldig ontworpen, met uitstekende integratie tussen de Troldtekt akoestische panelen en de verlichting.