Even weg uit het dagelijkse leven met uitzicht op het Nagoldal

Midden in het uitgestrekte kuurpark rond het kuuroord Bad Liebenzell in het noordelijke Zwarte Woud bieden de gerenoveerde Paracelsus-thermaalbaden en de Pinea-sauna onvervalste rust en ontspanning.

Photo: Olaf Wiechers

Het moderne kuuroord, dat in 1968 werd geopend met een overdekt zwembad en sindsdien verder is ontwikkeld, beschikt over een breed scala aan binnen- en buitenbaden en ligt in het schilderachtige Nagoldal.

Een breed scala aan vrijetijds- en saunafaciliteiten

Naast een buitenzwembad met bubbelbad en waterval, een aroma-eiland, een zonneterras met uitzicht op kasteel Liebenzell en zoutwaterinhalatie, kunnen gasten ook gebruik maken van een breed scala aan sauna's. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld zweten en ontspannen in de rotsachtige stoomgrot, in de panoramasauna met adembenemend uitzicht, in de blokhutsauna's in de open lucht of de ontspannings- en biosauna's en vervolgens afkoelen in het dompelbad.

Een oase van rust dicht bij de natuur

Architect Markus Beyer uit Bad Liebenzell is er op indrukwekkende wijze in geslaagd een ware oase van rust te creëren voor de saunagasten. Het strakke design van de Natur & Paracelsus-relaxruimte op de derde verdieping biedt door de grote ramen een subliem uitzicht op het natuurlandschap van het Nagoldal en straalt een gezellige, behaaglijke sfeer uit.

Gasten die hier de dag doorbrengen, kunnen zich nestelen op schommel- of verwarmde ligstoelen, zich comfortabel nestelen op gezellige cocon-ligbedden of grote ronde lounges en in de leeshoek bij het vuur of in een schommelstoel bijkomen van de stress van alledag. Een hangend woud van geconserveerde planten aan het plafond en een met mos begroeide muur zetten niet alleen de toon, maar zorgen ook voor een uitstekende sfeer.

Plafondpanelen als designelement

Een bruine, houteffect vloer, andere houten meubels en meubilair in groene en bruine tinten en een waterpartij accentueren de natuurlijke, rustgevende sfeer. Troldtekt curves plafondpanelen zijn perfect afgestemd op de verfijnde aanpak van het totale ontwerp, zowel in vorm als kleur.