Ontspanning in neutrale omgeving

Pause Recovery Studio in de Deense stad Aarhus biedt verschillende manieren om lichaam en geest te ontspannen, een pauze te nemen en opgeladen te worden via flotatietherapie, met compressielaarzen of een infraroodsauna.

Troldtekt akoestische plafonds zijn de natuurlijke keuze voor het verzekeren van een superieure akoestiek en een gezond binnenklimaat in bijvoorbeeld zorggebouwen
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Pause Recovery Studio bevindt zich in het centrum van Aarhus aan het nieuwe Frederiksplein. Hier komen allerlei mensen, van jong tot oud en van atleten tot drukke zakenmensen - evenals iedereen die gewoon behoefte heeft aan een welverdiende wellnessvakantie.

Het is belangrijk dat het interieur neutraal en uitnodigend is, aantrekkelijk voor alle leeftijden en geslachten, en dat de sfeer ontspannen en gastvrij is. Klanten voelen zich erg thuis in de studio en nemen vaak de tijd om te kletsen.

De akoestiek is afgestemd op het neutrale interieurontwerp. Grijze Troldtekt akoestische panelen op de plafonds dempen het geluid en creëren een ruimtelijke samenhang tussen de kamers. De dimensioneel stabiele Troldtekt akoestische panelen kunnen vocht opnemen en afgeven en zijn daarom bijzonder geschikt als akoestische plafonds in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid en wisselende temperaturen.

Stijlvolle en rustige omgeving

Houten ligstoelen staan opgesteld bij de ingang, waar klanten een compressiebehandeling kunnen krijgen met laarzen die vooral beenspieren ten goede komen. Het hout dat in deze ruimte wordt gebruikt biedt een subtiel contrast met de pastelgroene kleur van de muren.

Een groene plantenmuur bij de kleedkamers symboliseert de vitalisering van het lichaam. In de aangrenzende kamers bevinden zich twee infraroodsauna's, gebruikt bij een behandeling die fysiek en mentaal herstel versnelt.

Tenslotte beschikt Pause Recovery Studio over twee privékamers met flotatiepods en tanks. Met flotatietherapie in zout water ervaar je een speciale gewichtloosheid en bereik je volledige ontspanning.