Café Kartoen Geldrop

Wanneer een bekend café in Geldrop onder nieuw management kwam, werd er meteen een zeer uitgebreid programma opgesteld omtrent de renovatie van het café. Dit betekende het vernieuwen en vervangen van alles van vloer tot plafond, maar ook het interieur, met inbegrip van het verplaatsen van de bar. Later heropend als de Coffee Cartoon.

Cafe Geldrop Troldtekt
Photo: Tommy Kosior

Vanwege de aard van de faciliteit was het belangrijk om ervoor te zorgen dat het geluidsniveau tot een minimum werd gehouden, om een aantrekkelijk en aangenaam interieur en respect voor het comfort van de klanten te creëren.

Om de beste prestaties te bereiken, specificeerde het renovatieteam nieuwe plafonds bestaande uit grote delen van Troldtekt akoestische platen. De 1200 x 600mm platen, in 35 en 25 mm dikte, werden gemonteerd in een T24 ophangsysteem op houten latten en gekleurd in RAL 7021.

Het uiterlijk van de plafonds en hun vermogen om de nagalmtijd te verminderen, hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het creëren van een esthetisch aangenaam interieur en een aantrekkelijk nieuw sociaal trefpunt voor de stad.