Cirkelvormig café met uitzicht

Vrienden ontmoeten elkaar hier voor koffie en zakenpartners voor de lunch. Een geweldige plek om op te warmen na een wandeling in het bos of een duik in de Sound. Café Jorden Rundt ligt aan de Strandvejen in Charlottenlund, tussen het drafpad en Charlottenlund Søbad.

Troldtekt akoestische plafonds in restaurant
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Café Jorden Rundt is een rond gebouw met een koperen dak dat duidelijk dateert uit een eerdere periode. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1939 op de terminal voor tramlijn 14. Het gebouw huisvestte een wachtkamer, een kiosk en toiletten, tot 1972.

Na een grondige renovatie opende Café Jorden Rundt in 1991. De kenmerkende vorm en elegante details zijn goed bewaard gebleven. De originele houten banken volgen de curve van de eerdere buitenmuur van het gebouw en doen denken aan de tijd van de trams.

Twee cirkels

Het café is geopend van 's morgens tot' s avonds. Gasten plaatsen hun bestellingen in het midden van het gebouw, waar een dakraam is. Vanaf hier is er toegang tot de keuken aan de achterzijde, die onlangs is uitgebreid. Dit was het oorspronkelijke, cirkelvormige gebouw met overal ramen, terwijl een groot overhangend dak onderdak bood aan wachtende passagiers.

Het buitenste gedeelte is nu aangepast voor gebruik het hele jaar door, met glazen wanden om het uitzicht te behouden. Het binnenste gedeelte van het café heeft witte Troldtekt houtwolcementpanelen en voor het voormalige buitengebied werd gebruik gemaakt Troldtekt panelen in de kleur naturel grijs, wat zorgt voor een onderscheid tussen de twee gedeelten.

Het Troldtekt plafond draagt bij aan een goede akoestiek, essentieel voor een aangename sfeer in het café.