Duurzaamheid en geluidsontwerp in het Chamberlain Hotel

Duurzaamheid en ethisch ontwerp zijn de hoekstenen van een nieuwe ondergrondse cocktailbar en eetgelegenheid, beheerd door Fuller's Brewery nabij de Tower of London in centraal Londen.

Troldtekt akoestische plafonds in hotels
Photo: Sibley Grove

Het project van The Chamberlain Hotel, gecreëerd door interieurontwerp bedrijf Sibley Grove, belichaamt hoe ethische ontwerpers kunnen samenwerken met vooruitstrevende klanten om prachtige ruimtes te creëren met een minimale impact op het milieu. Het is een begrip dat door te investeren in hoogwaardige materialen van betrouwbare bronnen en de identiteit en geschiedenis van bestaande gebouwen en locaties te respecteren, het mogelijk is om ruimtes te creëren die de komende jaren relevant blijven. Ontwerpen met deze aanpak betekent dat als en wanneer het tijd is voor verandering, de materialen kunnen worden hergebruikt, opnieuw worden toegeëigend of geüpcycled.

Met dit in gedachten, wilden de ontwerpers zoveel mogelijk duurzame en Cradle-to-Cradle gecertificeerde materialen voorschrijven, zoals wand- en vloertegels, hout, tapijten en de geluidsabsorberende houtwolplafonds van Troldtekt (die gecertificeerd zijn op zilver niveau) .

Zoals ontwerper Jeremy Grove zegt: “Wij geloven dat goed ontwerp het leven van mensen moet verbeteren en in harmonie met de natuurlijke omgeving moet werken. De hotelindustrie is inherent verspillend, maar mensen zoeken naar manieren om dit te corrigeren. Cradle-to-Cradle is een uiterst effectieve manier om problemen aan te pakken zoals wereldwijde uitputting van hulpbronnen, uitgebuite arbeid en overmatig afval. Het Chamberlain Hotel is onze derde samenwerking met Fullers in de afgelopen 12 maanden waarbij een aanzienlijk aantal Cradle-to-Cradle-producten is gebruikt. ”

De nieuwe begane grond is ingericht met een prachtige pub en restaurant, met een strak, modern interieur. De architectuur werd gestript om hoogte en volume te creëren, waardoor structurele kolommen en kanalen zichtbaar worden, en de gevel is aangepast zodat natuurlijk licht de ruimte kan binnenstromen. Door zijn aard creëerde dit veel harde oppervlakken, zodat de akoestische houtwolpanelen van Troldtekt werden voorgeschreven om te helpen bij het bestrijden van de problemen veroorzaakt door lawaai en nagalm.

De begane grond omvat ook een nieuwe frisse en levendige receptie van het hotel. Er is een nieuwe betonnen receptiebalie met zwarte stalen versieringen, die Fullers eigen Brewer Street koffie schenken. De ontwerpers hebben een eclectisch assortiment meubels gebruikt om ruimtes te creëren om te ontspannen, e-mails te lezen of een informele bijeenkomst te houden.

De belangrijkste verandering in het bedrijf is de oprichting van een gloednieuwe cocktailbar, diep in de zichtbare onderbuik van The Chamberlain. De ruimte omvat een privévergaderruimte, gezellige ruimtes voor kleine groepen en is groot genoeg voor privé-evenementen tot 130 personen.

>> Meer informatie over het duurzaamheids- en milieubeleid van Troldtekt