Rustiek charme met een moderne twist

Henne Kirkeby Kro staat bekend om zijn restaurant met twee Michelin-sterren en een eigen moestuin. De herberg heeft echter ook exclusieve kamers en suites met een speciale ontbijtruimte in het naburige Staldgården, een omgebouwde boerderij.

Troldtekt akoestische plafonds in restaurant
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

De ontbijtzaal voor gasten die overnachten bevindt zich in Staldgården, waar ook drie kamers zijn. Met uitzicht op de 4.000 vierkante meter grote moestuin van de herberg, kunnen gasten genieten van hun ochtendkoffie in een uiterst aangename en idyllische omgeving. Het ontwerp heeft een delicaat evenwicht tussen de authentieke boerderijarchitectuur en het moderne interieur.

Het grote hoekraam, dat de ruimte enorm heeft opengesteld, is duidelijk een nieuw element, net als de stalen constructie die het dak ondersteunt, en beide voegen een eigentijdse touch toe. De meest opvallende eigenschap van de ruimte is het gewelfde plafond bekleed met Douglas spar, behandeld met olie, gemonteerd op zwarte Troldtekt akoestische panelen.

De houten strips en de Troldtekt panelen vormen samen een rustieke ruimte met zorgvuldig uitgebalanceerde en aangename akoestiek - of deze nu wordt gebruikt voor het ontbijt of een muziekevenement.

Rustiek gevoel

De visgraatstenen vloeren dragen verder bij aan het rustieke gevoel. Buiten werd baksteen gebruikt dat een sterk samenhangend gevoel creëert tussen het interieur, het exterieur en de bestaande zwarte muren, en doet denken aan de voormalige functie van het gebouw als boerderij.

Naast Staldgården zijn er ook kamers in Nabogården en Jægerhuset. Tegnestuen Mejeriet was verantwoordelijk voor de renovatie en nieuwbouwwerkzaamheden, waardoor Henne Kirkeby Kro is getransformeerd tot een architectonisch harmonieuze en uitnodigende locatie met respect voor de historische gebouwen en de behoefte aan modern comfort.

De grote moestuin is een groene oase die toegangkelijk is voor gasten en die een speciale, culinaire charme toevoegt aan deze plek.