Hesburger, FI

Ledereen is bekend met fast-food restaurants. Vaak worden deze geëxploiteerd als een keten, wat betekent dat ze de neiging hebben om hetzelfde er uit te zien, ongeacht waar zij zich bevinden. Echter, dit restaurant in Kaskentie in de buurt van Turku in Finland is een beetje anders. Hoewel het een deel van een nationale keten is, is het niet in het normale winkelcentrum gelegen, zodat de operator er bewust voor heeft gekozen om het een karakter en het gevoel van zijn eigen te geven.

Troldtekt, Hesburger
Photo: Tommy Kosior

Het is duidelijk dat elk fast-food restaurant voortdurend onderhevig is aan zware volumes van het verkeer, wat resulteert in een hoog niveau van lawaai, overdreven door de harde oppervlakken van de meubels, vloeren en ramen.

Dit bijzonder alleenstaand gebouw is ontworpen als een open ruimte met eetruimtes op twee niveaus. Dat betekende dat de prestaties en het uiterlijk van de grote paraplu, zoals het plafond zeer belangrijke overwegingen waren.

Een zeer doeltreffende oplossing is bereikt door Troldtekt platen te gebruiken voor het plafond. Wat is ontworpen als een interessante combinatie van hoekige oppervlakken. Door het gebruik van platen met schuine randen, hebben de ontwerpers ook een dramatische spinnenweb uiterlijk gecreëerd. Tegelijkertijd kozen ze een lichte fijne plaat met een ruw oppervlak dat het natuurlijke karakter van de inherente constructie blootstelt.

Dit alles komt neer op een zeer aantrekkelijke plafond dat zeer effectief is in het verminderen van het lawaai van het constante gebabbel en echo's.