Wat wil een man nog meer?

Mooie vrouwen, lekker eten, koud bier en sport op TV: dat is het concept waarmee Hooters sinds begin 2018 dromen laat uitkomen op de Reeperbahn in Hamburg.

Troldtekt Hooters Hamburg
Photo: Olaf Wiechers, architect

Sinds de oprichting in 1983 in de Verenigde Staat Florida, heeft het restaurant al meer dan 430 locaties geopend in ongeveer 30 landen. Met hun mix van restaurant en sportbar, waar uitsluitend vrouwelijke serveersters werken, slaat Hooters wereldwijd de juiste toon aan bij klanten.

Hooters klanten in de beroemde rosse buurt van Hamburg kunnen voetbal, boxen, formule 1 of american football kijken zoveel ze willen, terwijl de “Hooters” meiden, gekleed in kenmerkende oranje hotpants en witte sneakers, aan tafel verse kippenvleugels, burgers en sandwiches serveren met smakelijke sauzen. Met de keuze uit koud bier, van de tap of uit een fles of kan, alsook diversen long drinks, cocktails, energie dranken, wijnen, ciders, shots, maar ook speciale koffies en theeën, heb je niks te wensen over.

De blikvangers boven de grote centrale bar zijn gigantische flat screen TV’s, die zichtbaar zijn vanuit elke hoek en diverse sportprogramma’s uitzenden. Extra schermen zijn tegen de wanden gemonteerd, sommigen in het kenmerkende Hooters oranje, of in zachte grijs- of beigetinten. Diverse elementen in het interieur, dat een combinatie is van donker hout en lichte baksteen, doen het interieur opleven en dragen bij aan een casual, relaxte sfeer. Comfortabele leren banken, ronde bartafels die lijken op bierblikken, en verschillende hoge tafels in diverse designs nodigen de mannen uit om plaats te nemen en een tijdje te blijven.

Het grijze akoestische Troldtekt plafond is een bijkomend designelement dat perfect past bij het algemene ontwerp van het restaurant. De panelen zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen, hout en cement, en zijn dus niet alleen erg effectief maar ook duurzaam. In het restaurant en de bar, die meestal bruisen van mensen en levendige rockmuziek, dragen de akoestische panelen bij aan een aantrekkelijke sfeer. Tegelijkertijd verzekeren ze een gezond binnenklimaat en effectieve brandbescherming.