Een hotel geïnspireerd door James Bond

Het Secret Apartment Resort in het prachtige Öztal voert zijn gasten mee naar een indrukwekkende wereld van verfijnde extravagantie tegen een adembenemende bergachtergrond.

Photo: Olaf Wiechers

Het skigebied Sölden in de Oostenrijkse deelstaat Tirol is een van de beste en bekendste skigebieden in de Alpen en trekt jaarlijks vele bezoekers. Tegen de adembenemende achtergrond van het Öztal heeft het Tiroolse ondernemersechtpaar Barbara en Dr. Nikolaus Huter onlangs een voormalig hotel op een terrein van 6000 m2 omgebouwd en uitgebreid tot een uniek appartementenresort zonder weerga.

44 appartementen verdeeld over het bestaande en het nieuwe gebouw

The Secret ligt direct naast de Gaislachkogel gondel en heeft in totaal 44 appartementen - 23 in het bestaande gebouw en nog eens 21 appartementen, evenals een restaurant, een rooftop bar, een fitness studio en een spa in het nieuwe gebouw.

De bekleding van de gevel met metalen panelen zal de lat voor lokale architectuur hoger leggen. Wie het hotel binnenkomt door de gouden deur met zijn schuine houten panelen, ziet meteen een vleugje extravagantie in combinatie met de voor het Ötztal typische designelementen.

Geïnspireerd door James Bond

Het Hamburgse bureau 'Going Places' liet zich voor het interieurontwerp inspireren door de James Bond-film Spectre die in 2015 in Sölden werd opgenomen. Zo is de geweerloop van 007 een terugkerend stijlelement in het hotel, dat overal in het gebouw opduikt als designelement of plafondlamp.

Verschillende materialen zoals hout, steen en leer in combinatie met glanzend goud- of koperkleurig metaal verlenen The Secret een verfijnde charme. Talloze ramen van vloer tot plafond laten overvloedig licht binnenstromen en omlijsten het uitzicht op de prachtige bergachtige achtergrond.

Indrukwekkende skybar

Een bijzonder hoogtepunt van het resort is de skybar The Vue, de enige in zijn soort in het centrum van Sölden. Met zijn gedeeltelijk glazen plafond, extravagante meubilair en indrukwekkende video-installaties en lichteffecten is een après-ski-drankje hier een onvergetelijke ervaring. In overeenstemming met het designconcept zijn de akoestische Troldtekt rhomb panelen in zwart uitgevoerd. Hetzelfde ontwerp in grijs verschijnt opnieuw in het zwembad, dat zich van binnen naar buiten uitstrekt als een luxe overloopzwembad.