Duurzame eetgelegenheden

Bij Miklagaard wordt je eraan herinnerd dat goed eten helemaal zelfgemaakt is en dat laat je ook thuis voelen. Miklagaard zijn twee restaurants op verschillende straathoeken en met hun eigen speciale menu's. Beide restaurants zijn eigendom van de gepassioneerde restauranthouder Yakup Ilhan.

Troldtekt cementgebonden houtwolpanelen verzekeren een superieure akoestiek in restaurants
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Miklagaard was de Vikingnaam voor Constantinopel en betekent 'de grote boerderij'. Dit heeft de eigenaren van de restaurants Miklagaard Café & Steakhouse en Pizza & Pasta geïnspireerd, die hun roots hebben in de mediterrane keuken. De restaurants brengen op deze manier historische, culturele en culinaire variëteit naar het NoordWesten van Kopenhagen.

De eetgelegenheden imponeren door erop te staan alles van nul te maken en bijvoorbeeld hun eigen olijfolie te produceren. Een sterke focus op kwaliteit en duurzaamheid doordringt zowel het eten als de restaurants, waarvan het ontwerp een zeer gastvrije en vriendelijke sfeer creëert.

Miklagaard Café en Steakhouse

Het restaurant serveert huisgemaakt ijs, zelfgebrande koffie en vele andere hoogwaardige producten. Aan de ene kant van de locatie ligt het meer traditionele restaurant met een menu op basis van speciaal geselecteerde grondstoffen.

Het café en restaurant nemen hetzelfde hoekadres in beslag. Troldtekt akoestische panelen aan het plafond dienen als een verbindend element tussen de winkel en lounge aan de ene kant, en het duidelijk verschillende en meer gevarieerde interieur van het grotere restaurant aan de andere kant.

De Troldtekt panelen zijn voornamelijk zwart, maar met witte secties voor effect, waardoor de vorm van de kamer wordt benadrukt en de ruimte wordt opgefleurd. Met Troldtekt op de plafonds is een superieure akoestiek verzekerd, wat de sleutel is tot de aangename sfeer in het restaurant.

Miklagaard Pizza & Pasta

Aan de andere hoek is een iets kleiner restaurant dat wordt gekenmerkt door zijn rustieke en intieme sfeer. Zwarte Troldtekt akoestische panelen creëren de kenmerkende sfeer, die verder wordt versterkt door het gebruik van hout en op maat gemaakte meubels.

Ook hier is niets aan het toeval overgelaten. De smaakvolle inrichting sluit perfect aan bij het menu, dat bestaat uit vers gemaakte pasta gemaakt van zelfgemaakt meel en pizza's gebakken in een op maat gemaakte stenen oven. De chefkoks werken in het midden van de ruimte, in het zicht van eters.