Huiselijke sfeer bij Mirabelle

De ochtenden zijn druk in Guldbergsgade, wanneer Kopenhageners op Nørrebro op weg naar hun werk koffie en croissants ophalen bij Mirabelle Bakery. De rest van de dag serveert de winkel echter ook Italiaans geïnspireerde gerechten in een zeer aangename omgeving.

Troldtekt, Mirabelle Bakery
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

De bakkers kennen hun ambacht en de grondstoffen zijn bij Mirabelle zelf gekweekt. Achterin de ruimte kunnen klanten in de bakkerij kijken waar het verse brood en de pasta worden gemaakt. Groene planten, meel, flessen olijfolie en wijn weerspiegelen de focus op grondstoffen van goede kwaliteit.

De lay-out is zeer informeel, met tafels van verschillende grootte en barkrukken aan het aanrecht. De vloer is opvallend met een gedurfd zwart-wit patroon. De lampen zijn echter anders, alhoewel ze voornamelijk wit zijn, en kunnen naar behoefte worden verplaatst. De buitenmuur bestaat uit zichtbare bakstenen met eenvoudige houten planken. De rustieke, zachte uitstraling is doorgetrokken tot het plafond met zijn Troldtekt akoestische panelen in natuurlijk hout.

Het interieurontwerp is bedacht door ATM Design, dat het talent heeft om het verfijnde en het rustieke te combineren tot een warme en uitnodigende omgeving. Het gevoel voor authenticiteit wordt ook elegant versterkt door het interieur, met gerecyclede materialen en de duurzame Troldtekt akoestische panelen sluiten goed aan bij de sterke focus van de winkel op kwaliteit, organische producten en lokale grondstoffen.