Wijn en een goede sfeer

Pinot - een wijnbar annex winkel - ligt naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk in het centrum van Aarhus, de op één na grootste stad van Denemarken. Gelegen op een hoek en met tafels buiten op het kerkplein heeft Pinot de perfecte locatie gevonden in het hart van de hoofdstad van Jutland.

Troldtekt akoestische panelen als wandbekleding in restaurant
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Pinot serveert en verkoopt een breed scala aan wijnen en gedistilleerde dranken van zowel grote als kleine wijnproducenten. De winkel is gespecialiseerd in fijne wijnen die prachtig worden weergegeven in glazen kasten, en heeft ook een grote selectie van champagnes.

De kelder wordt gebruikt voor wijnproeverijen voor grotere groepen, maar ook voor muziekuitvoeringen. De medewerkers zijn allemaal zeer bekwaam en kunnen klanten helpen bij het kiezen van de beste prijs-kwaliteitsverhouding of precies de goede wijn.

Belangrijke akoestiek

Met een charmante hoeklocatie kunt u binnen zitten en door de ramen het straatleven bewonderen. In de zomer worden tafels en stoelen opgesteld in het tegenovergelegen kleine plein, waardoor een oase van rust in het midden van de stad ontstaat. Het interieur, dat Pinot zelf heeft ontworpen, wordt gedomineerd door flessen die duidelijk in verschillende categorieën zijn onderverdeeld.

Voor de plafonds zijn donkerblauwe Troldtekt akoestische panelen gekozen, die de kamer een warme uitstraling geven. Omdat het een bar is die voor een groot aantal gasten geschikt is en tegelijkertijd wijnklanten verwelkomt, is een goede akoestiek van cruciaal belang. De donkere plafonds contrasteren mooi met de grote raampartijen. Tegelijkertijd creëren de tentoongestelde glimmende flessen en de houten en lederen tafels en stoelen een aangename sfeer.