Een gastvrij restaurant

Restaurant Glød ligt in Turbinehuset in Adelgade, een smal straatje in het centrum van Kopenhagen, waar het naast een historische voormalige energiecentrale ligt. Het restaurant bevindt zich op de begane grond, op de hoek van een klein plein naast Turbinehuset.

Troldtekt akoestische plafonds op  plafonds in restaurant
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Restaurant Glød - restaurant 'Glow' - serveert lunch voor alle werknemers van de verschillende bedrijven gevestigd in Turbinehuset. Gedurende een periode van twee uur komen er lunchers, vaak in kleine groepen, om samen met collega’s te genieten van een gezellige maaltijd.

Avonds wordt Glød een klein restaurant, vaak afgescheiden om kleinere eetruimtes te creëren. De locatie wordt ook vaak gebruikt voor grotere privé-evenementen. Het restaurant serveert maaltijden volgens het principe dat degenen die aan tafel zitten het eten delen, dat wordt geserveerd op grote borden - het zogenaamde sociale eten. Hier ligt de focus op heerlijke gerechten en een gezellige sfeer waar gasten zich thuis voelen.

Zachte materialen

Turbinehuset is een moderne en duurzame commerciële woning uit 2016, gebouwd van baksteen met opvallende tombac detaillering rond de grote ramen. De architectonische identiteit van het gebouw vormt een goede balans tussen rustieke materialen en gewaagde details.

Glød heeft ook grote raamsecties met uitzicht op Adelgade en het plein, met kamerhoge gordijnen als een fijn en harmonieus samenhangend element dat de unieke sfeer verder versterkt.

Op de plafonds, inclusief die in de rest van Turbinehuset, zijn Troldtekt akoestische panelen in naturel grijs geïnstalleerd, een akoestisch vriendelijke en duurzame keuze die past bij het karakter van het gebouw. De vloeren zijn een combinatie van terrazzo en hout en hetzelfde gevoel van hoge kwaliteit wordt weerspiegeld in het meubilair, dat grotendeels is gemaakt van hout en andere zachte materialen. Groene planten zorgen voor een huiselijke sfeer. Aan de ene kant van de grote ruimte met flexibele zitplaatsen is de muur decoratief geverfd, waardoor het restaurant een gevoel van rust en karakter krijgt.