Ruwe inspiratie in Kødbyen

Hotel Scandic Kødbyen in Kopenhagen heeft een restaurant gecreëerd met uitstraling en duidelijke banden met de vleesverpakkingsafdeling waar het onderdeel van uitmaakt.

Troldtekt akoestische panelen hebben unieke geluidsabsorberende eigenschappen en verzekeren een superieure akoestiek in bijvoorbeeld restaurants
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

MØR Restaurant & Bar bevindt zich in een brede doorgang tussen Skelbæksgade en Kødbyen in Vesterbro, als onderdeel van Hotel Scandic Kødbyen. De locatie is geopend voor lunch en diner, maar de keuken is altijd druk. Vuur, hitte en rook worden gebruikt bij bijna alle voedselbereiding.

Inspiratie uit de ruwe stedelijke vleesverpakkingswijk werd vertaald naar een sfeervol interieur met elementen zoals vishaken als hangers, tapijten met gemarmerde vleespatronen en authentieke materialen zoals ijzer, koper en beton.

De verlichting is intiem en de sfeer wordt versterkt door zwarte Troldtekt plafonds, die ook de akoestiek van de ruimte verbeteren en de ervaring van bezoekers bij MØR verbeteren.

De bar van het hotel grenst aan het restaurant en is ingericht in dezelfde stijl, met warme kleuren en verbindingen naar de stadswijk.

Coffee Box

Bezoekers kunnen rondhangen in de grote, innovatieve loungeruimte van Scandic Kødbyen, werken in alle rust en stilte en outside the box denken met een goede kop koffie in het café van het hotel - Coffee Box - of ze nu in het hotel verblijven of gewoon langs gaan voor koffie.

De stijl is internationaal, met een onderliggend nieuw Noords thema. Veel van het meubilair is gemaakt van hout en planten van alle groottes groeien tussen de verschillende zithoeken, wat de creatieve omgeving versterkt.

Het café heeft hoge plafonds en net als in het restaurant, de bar en de receptie zijn zwarte Troldtekt panelen gekozen als een gemeenschappelijk thema en akoestische oplossing. Het resultaat is een zeer uitnodigend café vol contrasten.