Lange rechte lijnen in restaurant aan de fjord

Bij Restaurant Strandtangen in Skive creëren hoogwaardige grondstoffen en een stijlvol interieur een memorabele eetervaring. Zwarte akoestische plafonds met gefreesde groeven creëren een intieme sfeer en een prachtig spel van licht en schaduwen.

Troldtekt, restaurant Strandtangen, Skive
Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Hier kunt u genieten van de geur van de zee en de smaak van eerlijke, Scandinavische gerechten. Welkom bij Restaurant Strandtangen, dat uitkijkt op Limfjorden in het Deense stadje Skive, en een spectaculair uitzicht biedt met Deense gastronomie in een prachtige omgeving.

Ondanks de eenvoud van het restaurant, is de aandacht voor detail ongeëvenaard. Een zwarte leren bank is geïntegreerd in de muur, er brandt een haardvuur, er is ingetogen verlichting en een grote wijnkamer met glazen wanden. De eenvoudige maar ingenieuze stijl wordt ook weerspiegeld in het menu van heerlijk eten, gemaakt van de beste lokaal geproduceerde grondstoffen.

Omgevormd tot elegant ontwerp

Het restaurant wordt uitgebaat door Maria Nørgaard, die Strandtangen huurt samen met haar man, Halldor Asmundsson, die als kok in een reeks restaurants heeft gewerkt. Hij nam Strandtangen in 2014 over en transformeerde het interieur in een lichtend voorbeeld van elegant Deens design.

"Het restaurant had wat liefde nodig. We wilden een meer uitnodigende omgeving creëren voor onze gasten, terwijl ze kunnen genieten van een mooi uitzicht en lekker eten ", zegt Maria. Het paar contacteerde daarom de ontwerper Søren Vester.

Het resultaat van de samenwerking is het intieme restaurant, waar donkere eikenhouten vloeren en een zwart akoestisch plafond een gevoel van exclusiviteit toevoegen.

Een naadloos geheel

De plafondoplossing Troldtekt Line  speelt een belangrijke rol in het ontwerp. Troldtekt Line biedt een elegant en uniform plafondoppervlak zonder zichtbare naden en straalt de rust uit die kenmerkend is voor houten plafonds.

"De zwarte akoestische panelen met gefreesde groeven over de hele lengte van de kamer vormen het brandpunt. Ze creëren een prachtig schaduwspel en een ruimtelijke ervaring waardoor gasten zich kunnen concentreren op het eten, het gesprek en het prachtige uitzicht ", zegt ontwerper Søren Vester.

"Ik vind het geweldig hoe Troldtekt haar kernproduct heeft uitgedaagd en ontwikkeld tot een nieuwe designoplossing. Het is gemaakt van dezelfde eenvoudige materialen, maar Troldtekt heeft met haar akoestische panelen geëxperimenteerd en ze gebruikt om een spannende nieuwe look te creëren. Troldtekt Line verwijdert de grenzen tussen de akoestische panelen en verandert het oppervlak in een naadloos geheel. Het is naar mijn mening best briljant. "

Søren Vester benadrukt ook de duurzame voordelen van de akoestische panelen, die zijn gemaakt van de natuurlijke materialen hout en cement.

Weerspiegelen van persoonlijkheid

Samen met Maria en Halldor heeft Søren Vester ook geprobeerd om ervoor te zorgen dat het interieurdesign het menu van het restaurant en de persoonlijkheid van de eigenaars weerspiegelt.

"De fjord speelt een grote rol - als schilderachtige achtergrond van het restaurant alsook in het menu. Als je goed kijkt, is dit ook zichtbaar in het interieurontwerp met zijn maritieme uitstraling en prachtige fjordlandschappen, "zegt Søren Vester.

"Bij binnenkomst in het restaurant voel je je onmiddellijk welkom. Dit is grotendeels te danken aan de immense gastvrijheid van Maria en Halldor, die wordt onderstreept door het interieurontwerp ", zegt Søren Vester.