Authentieke taverne met de smaak van de Griekse zomer

In Egaa, ten noorden van Aarhus, kunt u een stukje Griekenland ervaren in Restaurant Sevags, dat Grieks eten serveert op een afgelegen locatie.

Troldtekt akoestische plafonds zijn de natuurlijke keuze voor het verzekeren van een superieure akoestiek in bijvoorbeeld restaurants
Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Mezé, tzatzíki en gyros. De Griekse keuken is rijk aan heerlijke nationale gerechten en volgens de eigenaar van Sevags is er niets beters dan dat. Sevag Aharounian, liefkozend bekend als 'de Griek', werd geboren op het eiland Naxos. Het is de zomerse sfeer van de Griekse archipel die het restaurant in Egaa nabootst.

"Ik hou van Griekenland - de ontspannen sfeer, de huiselijke inrichting en het smakelijke zelfgemaakte eten. Dit alles heb ik samengebracht in het restaurant, "zegt Sevag Aharounian, die Sevags zes jaar geleden opende.

Sevag Aharounian is zelf de meeste dagen van de week achter de toonbank te vinden en slaat een informeel praatje met de vele vaste klanten van het restaurant, waarvan hij de namen en bestellingen kent.

Een tweede thuis

De meubels in het restaurant liggen bijzonder dicht bij het hart van Sevag Aharounian. De kamers zijn versierd met foto's en andere persoonlijke aandenkens uit zijn geboorteland en sommige van de stoelen en tafels zijn de iconische turquoise kleur die zo typisch Grieks is.

"Als gasten naar mijn restaurant komen, wil ik dat ze het gevoel hebben dat ze mijn huis bezoeken. Ik breng bijna al mijn tijd door in het restaurant, dus het is erg belangrijk voor mij dat mensen zich welkom voelen, "zegt Sevag Aharounian. In feite herinneren de grote afbeeldingen aan de muren de gasten vaak aan hun prachtige vakantie in Griekenland.

Een vol restaurant bedienen

Het restaurant biedt plaats aan ongeveer 70 personen en het is niet ongebruikelijk dat alle plaatsen worden gevuld. Het is daarom ook belangrijk voor Sevag Aharounian dat de akoestiek van topklasse is.

"Ik hou ervan om met mijn klanten te praten en ik geniet van de drukke tijden in het restaurant. Maar wanneer mensen zitten te eten, moeten ze kunnen horen wat de persoon aan de andere kant van de tafel zegt, "zegt Sevag Aharounian.

Sevag Aharounian heeft 29 jaar ervaring in de horeca om van te profiteren. Dus zelfs voordat het restaurant zijn deuren opende in Egaa, wist hij dat hij wilde dat de plafonds werden bekleed met Troldtekt akoestische panelen. Afgezien van het dempen van het lawaai van de vele eters en de open keuken, versterken de akoestische panelen de pure esthetiek in het restaurant door de vele leidingen en kabels die een restaurant nodig heeft te verbergen.