Industriële esthetiek

Een alternatief voor conventionele hotels is nu geopend in het centrum van Kopenhagen - een hostel met goedkope accommodatie in combinatie met een cool interieur en een breed scala aan faciliteiten.

Troldtekt, Steel House
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Het hostel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Deense Vakbond voor Metaalwerkers, ideaal gelegen in de buurt van het station Vesterport, het centraal station van Kopenhagen en de Meren. Het feit dat COR-TEN-staal op de gevel is gebruikt, maakt de naam - Steel House - nog geschikter.

De op New York geïnspireerde, industriële look kenmerkt de faciliteiten op de begane grond en in de kelder. Steel House biedt goedkope accommodatie in kamers met vier of zes bedden of in één- of tweepersoonskamers - allemaal met een eigen badkamer en een modern interieur. De kamers op de bovenste verdieping hebben ook toegang tot een privéterras met een adembenemend uitzicht op de hoofdstad.

Akoestisch comfort

De receptie bevindt zich op de begane grond en wordt omgeven door een café en een bar met tafels binnen en buiten. Hier kunnen gasten zich concentreren op hun werk of genieten van een spelletje biljart, tafelvoetbal of sjoelen. Er is ook een keuken op dezelfde verdieping, waar gasten zelf maaltijden kunnen bereiden. De sfeer is levendig en kosmopolitisch en wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan gasten.

Een sculpturale trap leidt naar meer faciliteiten onder begane grond niveau, waar een ontspannende lounge, een fitnessruimte en een zwembad zijn om te ontspannen en uit te rusten. De plafonds zijn hier bekleed met zwarte Troldtekt panelen, wat zorgt voor een goede akoestiek zonder afbreuk te doen aan het stijlvolle interieur. De gezellige bioscoop is ook voorzien van zwarte Troldtekt panelen op zowel de muren als de plafonds, en de gasten zitten op palletmeubilair met kussens.

De renovatie van het gebouw om Steel House Kopenhagen te creëren, weerspiegelt het merk en de identiteit van het hostel, en de industriële stijl zorgt ervoor dat het zowel uitnodigend als charmant is.