Uitstekende werkomgeving bij AAB Silkeborg

De woningcoöperatie AAB Silkeborg is verhuist naar een nieuwe kantoor dichtbij het stadscentrum. Het nieuwe interieur werd speciaal ontworpen voor AAB en het project omvatte alle oppervlakken, kleuren en het meubilair.

Troldtekt, Boligforeningen AAB, Silkeborg
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

De woningcoöperatie AAB heeft haar administratie naar de begane grond van een van haar eigen residentiële panden verhuist. De open kantoren hebben grote ramen op de begane grond, waardoor AAB opvalt in het straatbeeld. Tegelijkertijd is het een voordeel om maar op één verdieping te zitten, in tegenstelling tot voorheen, waar de kantoren over drie verdiepingen verspreid waren.

Formsprog ApS was verantwoordelijk voor het interieurontwerp en zorgde voor een gevoel van continuïteit doorheen de faciliteiten. De medewerkers waren erg betrokken bij de lay-out, zowel in het geheel als met betrekking tot hun individuele behoeftes. Het eindresultaat is een uitstekende werkomgeving en een warme en uitnodigende indeling voor het personeel en ook de bezoekers van de kantoren.

Harmonieus interieurontwerp

Het interieur is robuust en modern, met slijtvaste vloeren waar er veel verkeer is en tapijten voor de andere ruimtes. De plafonds zijn witte Troldtekt panelen in een profielsysteem, waarin netjes de verlichting geïntegreerd is.

Het nieuwe pand biedt een aanzienlijk verbeterde werkomgeving voor het AAB personeel, en met name prettige akoestiek dankzij de Troldtekt panelen. Een gevoel van textuur komt terug doorheen het interieur, in het ontwerp van de balies en ander meubilair. Er is een fijne balans tussen ruwe en natuurlijke materialen en het zachte, gestoffeerde meubilair in warme kleuren. De afbeeldingen op het raam en de muren werden ook ontworpen door Formsprog.

“De keuze voor Troldtekt panelen werd geïnspireerd door de focus van AAB op materialiteit, binnenklimaat en het welzijn van de medewerkers. Samen met AAB Silkeborg hebben we een kantooromgeving gecreërd waar vrolijke kleuren, mooie materialen en opwindende details succesvol samenkomen “ zegt architect Gitte F. Kjølby, hoofd van Formsprog.